POLIGRAF PROŠLA SAMO DVA KANDIDATA: Organizovan izbor za novog direktora Uprave policije, ispitanici odgovarali na KLJUČNA PITANJA
Foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia, Shutterstock

POLIGRAF PROŠLA SAMO DVA KANDIDATA: Organizovan izbor za novog direktora Uprave policije, ispitanici odgovarali na KLJUČNA PITANJA

Crna Gora -

Od sedam prijavljenih za privremenog šefa policije detektor laži nisu prošla četvorica kandidata, dok testiranje kod jednog nije uspelo zbog zdravstvenog stanja.

Navodno još nema političkog dogovora o Brđaninovom nasledniku, jer premijer Milojko Spajić i njegov PES ne preferiraju iste kandidate za koje Demokrate tvrde da bi najbolje odgovorile tom kompleksnom zadatku.

Svih sedam prijavljenih za privremenog šefa policije juče su poligrafski testirani, ali četvorica nisu prošla detektor laži, dok za jednog nije bilo moguće utvrditi rezultate, saznaju “Vijesti”.

“Poligraf su prošla dva lica, četiri nisu, dok se na jednog nije mogao primeniti poligraf zbog zdravstvenog stanja, ali isto lice ne ispunjava uslove”, rekao je izvor “Vijesti” upućen u rezultate testiranja.

Sagovornici lista tvrde da su kandidati odgovarali na ključna pitanja o eventualnim vezama sa pripadnicima organizovanog kriminala, ali i vezama sa politikom i političkim partijama.

Svi kandidati prihvatili testiranje

Poligraf je ponuđen kandidatima u javnom pozivu i formularu koji je definisala Vlada, kada je odlučila da razreši sadašnjeg direktora Zorana Brđanina na elektronskoj sednici od 3. marta. Tamo je navedeno da odbijanje poligrafa, koji nije dokaz na sudu, nije eliminatorni uslov za prijavu, ali u svi kandidati prihvatili testiranje.

Vlada bi danas trebalo da raspravlja o izboru vršioca dužnosti direktora Uprave policije, jer je Brđaninu danas poslednji dan u fotelji prvog policajca, na sednici koja je zakazana u 15 sati.

Aleksandar Radović pominje se kao jedan od favorita PES-a za v.d. poziciju šefa Uprave policije, dok je pomoćnik direktora Sektora za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović, navodno takmac ministra Danila Šaranovića za tu poziciju

Od sedam službenika Uprave policije za v.d. direktora, u trci su i tri aktuelna pomoćnika. Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović (DCG) juče je navodno trebalo da obavi intervju sa svima...

Navodno još nema političkog dogovora o Brđaninovom nasledniku, jer premijer Milojko Spajić i njegov PES ne preferiraju iste kandidate za koje Demokrate tvrde da bi najbolje odgovorile tom kompleksnom zadatku, pa je i promena odluke o razrešenju Brđanina jedna od opcija, kako policija ne bi ostala bez čelnog čoveka.

(Kurir.rs/ Vijesti.me/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track