RODITELJI MONSTRUMI: Oni su ubili svoju decu, pa presudili sebi!
Foto: Facebook

CRNA HRONOLOGIJA

RODITELJI MONSTRUMI: Oni su ubili svoju decu, pa presudili sebi!

Hrvatska -
Ubice svoje dece koje zatim presude i sebi osobe su u teškom stanju depresije i imaju ozbiljne psihičke poremećaje, kažu psiholozi

MODRIČA - Stravično ubistvo i samoubistvo potreslo je Bosnu i Hercegovinu. Goran Mišanović (29) ubio je pištoljem ćerku (3), a potom sebi oduzeo život. Mišanović se pre nedelju dana razveo od supruge i navodno joj je zapretio da će ‘za celi život zažaliti’ što ga je napustila, kažu poznanici za banjolučke Nezavisne novine. Nitko još uvek ne zna gde je majka deteta, koja je rodom iz Foče.

Ovo je u poslednjih 10 godina još jedno u nizu monstruoznih ubistava kada jedan od roditelja krvnički presudi svom detetu, a onda i sebi. U baranjskom selu Bilje 2001. godine hrvatski veteran Ilija Milanović ogorčen zbog toga što mu nije priznat status ratnog vojnog invalida, aktivirao je dve bombe M-75 i ubio sebe i svoga trogodišnjeg sina Mateja. Ilija je bolovao od PTSP-a, a nekoliko se puta bezuspešno lečio. Tog kobnog dana nestao je s detetom iz kuće. Njegova nevenčana supruga obavestila je policiju koja je počela potragu za ocem i sinom. Supruga je u međuvremenu pronašla njegovo oproštajno pismo, u kom je napisao da je odlučio da se ubije. Uskoro je policija pronašla mrtva tela Ilije i Mateja.

Hladnokrvno upucao ćerkice pa sebe

Darko Gajić (38) je u junu 2010. godine ubio je svoje dve ćerke Patriciju (14) i Petru (6), a potom presudio sebi. To je napravio pred očima supruge u njenoj kući u zagrebačkoj Dubravi. Ubica je bio poznat od prije policiji po nasilju i krađama. Pre zločina hteo se je da se vrati supruzi, a kad ona nije pristala pretio je da će joj ubiti decu. Svoj naum vrlo brzo je i realizovao, pa je naoružan pištoljem ušao u kuću i hladnokrvno ubio ćerkice koje su iz dečje sobe izašle začuvši svađu oca i majke na hodniku. Zatim je i sebi oduzeo život.

Mauro Pinzan sa sinom... Foto Facebook
Mauro Pinzan sa sinom... Foto Facebook

Sinu prerezao vrat pa se obesio

Mauro Pinzan (33) iz Vodnjana u novembru 2011. godine u svojoj porodičnoj kući prerezao je vrat sinu Samuelu (5) i nakon toga se obesio. Mauro je bio rastavljen od supruge Nathalie, a dete je bilo s njim za vikend. Komšije su tad rekle da je bio miran i pristojan, no da su nakon rastave, primetili da je rastresen. U to vreme mu ni posao nije išao najbolje, pa se i lečio na psihijatriji.

Nožem ubio ženu i sina, a zatim i sebe

Srećko Žirovčić (44) je prošlog leta nožem ubio suprugu Alu (34) i njenog dvogodišnjeg sinčića Milana, a potom je, istim tim nožem, ubio i sebe. Tela su u kući ležala najmanje deset dana. Tek kada se iz kuće počeo širiti nesnosan smrad, Srećkova majka Vera nazvala je 20-godišnjeg unuka, Srećkova sina iz prvog braka, da dođe i proveri. Usledio je šok. Mladić je ugledao jeziv prizor - mrtva i masakrirana tela ležala su na podu.

S detetom u naručju skočila u smrt

Jedna od najtragičnijih priča koja je u julu 2014. potresla javnost je majke koja je držeći svoju trogodišnju kćer u naručju skočila u smrt s 11. kata nebodera u Utrinama u Karamanovom prilazu kojem je živjela sa suprugom i dvoje dece. Prolaznica je pronašla njihova beživotna tela. Drugo dete (7) je u tom trenutku spavalo. Žena je uzela ćerku u ruke, otvorila mali prozor na severnoj strani jednosobnog stana i skočila. Svemu su navodno prethodili obiteljski problemi...

Poznati hrvatski psihijatar dr. Mijo Milas kaže da ubice svoje dece koje zatim presude i sebi su osobe koje se nalaze u teškom stanju depresije te imaju ozbiljne psihičke poremećaje. Oni te ne vide smisao svog života pa onda ne vide ni smisao da njihova deca žive u svetu koji je po njima besmislen. - objašnjava dr. Mijo Milas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track