POŠTENE TURISTKINJE DIRNULE ZADRANINA: Moram da ih nađem, častim ih letovanjem!
Foto: Profimedia

Ljudski gest

POŠTENE TURISTKINJE DIRNULE ZADRANINA: Moram da ih nađem, častim ih letovanjem!

Hrvatska -
Poznati lokalni preduzetnik je izgubio novčanik, a ono što su dve turistkinje uradile ostavilo ga je bez reči

ZADAR - Jedan zadranski preduzetnik dao se u potragu za dvema mladim turistkinjama koje su mu učinile ogromnu uslugu - vratile su mu novčanik koji je izgubio sa sve dokumentima, pa ne mora da danima obija šaltere i skuplja papire za nove isprave.

Neimenovani preduzetnik bio je domaćin prijateljima iz inostranstva, koje je proveo kroz stari grad, a novčanik mu je ispao tokom projekcije filma u bivšoj crkvi Svetog Dominika. U novčaniku je imao nešto više od 2.800 kuna (370 evra) i 100 dolara, ali i platne kartice, ličnu kartu, vozačku dozvolu, zdravstvenu knjižicu, dozvolu za oružje...

"Za kartice sam odmah nazvao i odjavio ih... Iako ni novac nije bio mali, pregoreo sam. Najgore je bilo što ću morati da iznova vadim sva dokumenta, fotografišem se, obilazim šaltere..."

Međutim, ujutro ga je dočekalo neočekivano iznenađenje kad je došao na posao.

"Čim sam otvorio radnju, iz obližnje pekare došla je prodavačica i rekla da ima nešto za mene. U kesici je bio - moj novčanik! Sa svim karticama, sa svim dokumentima i ispravama i - celokupnim iznosom novca! Netaknut. Prodavačica je objasnila da su mlade turistkinje pronašle novčanik i po adresi radnje na nekoj od kartica u novčaniku, već rano ujutro su došle da ga vrate."

Ostao je bez reči i odmah se dao u potragu za njima, ali nije uspeo da ih nađe.

"Želeo sam da im se lično zahvalim, pogotovo kad sam saznao da su odsele u obližnjem hostelu, ali nažalost, već su otkazale smeštaj i toga jutra otputovale", kaže zadarski preduzetnik i dodaje da se neće smiriti dok ih ne nađe.

"Odmah sam odlučio da im dogodine platim sedmodnevni boravak u Zadru. Ne radi se ovde o novcu već o ljudskom gestu. One su došle kao strankinje u naš grad, pronašle su novčanik i sve preduzele da ga vrate vlasniku. Moram da im se odužiti bar na takav način", kaže on.

, da im naš Zadar ostane u lijepoj uspomeni. Zbog toga ćete razumjeti što ne želim da ističete moje ime i prezime i naziv radnje. Ne treba mi takva reklama, ja nisam bitan, već turistkinje koje ću, nadam se, uspjeti kontaktirati barem e-mailom preko hostela u kojemu su odsjele – kazao je oduševljeni Zadranin za Slobodnu Dalmaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track