HRVATSKA PRELOMILA: Od jeseni legalizacija marihuane u medicinske svrhe!
Foto: Tviter

Od sada legalno u komšiluku

HRVATSKA PRELOMILA: Od jeseni legalizacija marihuane u medicinske svrhe!

Hrvatska -
Kanabis će se moći koristiti za niz bolesti, kao što je multipla skleroza, HIV, psihijatrijski poremećaji, maligne bolesti. Koristiće se i kao sastojak kemoterapija

"Od jeseni legalizacija kanabisa u medicini", objavljeno je na službenoj Tviter stranici Vlade Republike Hravtske. Uz ilustraciju piše kako je Komisija osnovana u januaru 2015., preporučila korišćenje marihuane u medicinske svrhe.Komisija za analizu i preporuke primene indijske konoplje i kanabinoida u medicinske svrhe trenutno razmatra izmene postojećih zakona i izrađuje pravilnik kojim će se kanabis koristiti u medicini.Kao lek za niz bolestiPredsednik Komisije je doc.dr.sc. Ognjen Brborović s Katedre za socijalnu medicinu i organizaciju zdravstvene zaštite Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a Komisija se sastoji od deset članova koji su redom uvaženi stručnjaci medicinske i pravne struke.

Kanabis će se moći koristiti za niz bolesti, kao što je multipla skleroza, HIV, psihijatrijski poremećaji, maligne bolesti. Koristiće se i kao sastojak kemoterapija.Vlada Hrvatske je objavila i link gde može detaljnije da se pogleda kako će se i pod kojim uslovima kanabis moći legalno primenjivati već za koju nedelju.

(Telegram)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track