PROMENILA BRAVU NA ZGRADI DA NE UĐU MIGRANTI: I ne da ključ nikome od stanara
Foto: Profimedia

Urnebesna panika u Hrvatskoj

PROMENILA BRAVU NA ZGRADI DA NE UĐU MIGRANTI: I ne da ključ nikome od stanara

Hrvatska -
U strahu od migranata jedna Zagrepčanka zamandalila ulaz u zgradu i objasnila stanarima kako da se ponašaju

ZAGREB - Predsednica kućnog saveta jedne zgrade u širem centru Zagreba, odlučila je da promeni bravu na jednom od ulaza u zgradu a pritom je odbila da iskopira ključ od nove brave za druge stanare.

U obaveštenju koje je ostavila komšijama, predsednica Suzana Ferk napisala je da "spoljni ulaz u zgradu treba da bude zaključan sve vreme" i da stanari smeju da koriste samo ulaz sa ulice.

"S obzirom da je uprkos stalnim molbama i opomenama spoljni ulaz konstantno otključan, a više puta su stražnja vrata bila širom otvorena, imali smo nekoliko provala u stanove u zgradi tokom leta. Iz sigurnosnih razloga, kako bi zaštitili imovinu i imali neometan život u stanovima, brava na spoljnom ulazu je izmenjena. Ključ nije moguće dobiti", napisala je Ferk a objavio portal Libela.org.

A onda je u nastavku obaveštenja sve lepo objasnila.

"Molim da koristite prednji ulaz u zgradu i da isti iz sigurnosnih razloga (vanredno stanje zbog izbegličke krize u zemlji) zaključavate u periodu od 23 sata uveče do 6 sati ujutro. Ukoliko ulazite ili izlazite iz zgrade u to vreme molim zaključavajte vrata iza sebe čak i ako ste ih našli otključana. Molim ne puštajte nepoznate osobe u zgradu".

Portal koji je to objvio je kontaktirao predstavnicu stanara zgrade u kojoj, između ostalih, poslovne prostore ima i Centar za edukaciju, savetovanje i istraživanje (CESI), ali Ferk nije želela da tumači svoju odluku:

"Ne, nemam nikakvu izjavu za medije. Bez komentara", kratko je odgovorila.

Strah od migranata, Foto Libela.org
Strah od migranata, Foto Libela.org

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track