MILANOVIĆ: Nije bilo dogovora sa Mađarima, naterali smo ih da prime izbeglice!
Foto: Tviter/Vlada HR

Doskočili im

MILANOVIĆ: Nije bilo dogovora sa Mađarima, naterali smo ih da prime izbeglice!

Hrvatska -
Poslali ljude gore, to ćemo raditi i dalje, rekao je Milanović koji se nalazi u Belom Manastiru, prenela je Vlada na tviteru

ZAGREB - Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je jutros u Belom Manastiru da nije bilo nikakvog dogovora s Mađarskom o prihvatu izbeglica iz Hrvatske.

"Naterali smo ih da prime izbeglice tako što smo poslali ljude gore, to ćemo raditi i dalje“, rekao je Milanović koji se nalazi u Belom Manastiru, prenela je Vlada na tviteru.

On je rekao da je problem u Grčkoj i Turskoj, jer preko grčkih ostrva prelazi skoro 80 odsto svih migranata.

"To se da sprečiti, EU to treba preuzeti", dodao je Milanović

Od početka krize do juče u 19 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 17.089 migranata, a predsednica Kolinda Grabar-Kitarović sinoć je rekla da se očekuje da će u sledećih dva dana doći još 40 hiljada ljudi. Ona je je posle sednice Štaba za zaštitu i spasavanje Vukovarsko-sremske županije u Vinkovcima izjavila da je stanje na terenu gore nego što se mislilo i ponovila da je neizbežan angažman vojske. Takvu ideju premijer Zoran Milanović već je nekoliko puta odbacio, posebno onu o raspoređivanju vojske uz granicu.

Foto Dragana Udovičić
Foto Dragana Udovičić

Vlada Hrvatske je u petak počela da primenjuje takozvani plan B, odnosno da organizovano prevozi izbeglice koje iz Srbije stižu u Hrvatsku na hrvatsko-mađarsku granicu. Hrvatska radiotelevizija objavila je da je od juče više od 4.000 izbeglica ušlo u Mađarsku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track