Najnovije vesti

MILANOVIĆ: Nije bilo dogovora sa Mađarima, naterali smo ih da prime izbeglice!
Foto: Tviter/Vlada HR

Doskočili im

MILANOVIĆ: Nije bilo dogovora sa Mađarima, naterali smo ih da prime izbeglice!

Hrvatska
Poslali ljude gore, to ćemo raditi i dalje, rekao je Milanović koji se nalazi u Belom Manastiru, prenela je Vlada na tviteru

ZAGREB - Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je jutros u Belom Manastiru da nije bilo nikakvog dogovora s Mađarskom o prihvatu izbeglica iz Hrvatske.

 

"Naterali smo ih da prime izbeglice tako što smo poslali ljude gore, to ćemo raditi i dalje“, rekao je Milanović koji se nalazi u Belom Manastiru, prenela je Vlada na tviteru.

 

On je rekao da je problem u Grčkoj i Turskoj, jer preko grčkih ostrva prelazi skoro 80 odsto svih migranata.

 

"To se da sprečiti, EU to treba preuzeti", dodao je Milanović

 

Foto Dragana Udovičić
Foto Dragana Udovičić

 

Od početka krize do juče u 19 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 17.089 migranata, a predsednica Kolinda Grabar-Kitarović sinoć je rekla da se očekuje da će u sledećih dva dana doći još 40 hiljada ljudi. Ona je je posle sednice Štaba za zaštitu i spasavanje Vukovarsko-sremske županije u Vinkovcima izjavila da je stanje na terenu gore nego što se mislilo i ponovila da je neizbežan angažman vojske. Takvu ideju premijer Zoran Milanović već je nekoliko puta odbacio, posebno onu o raspoređivanju vojske uz granicu.

 

Foto Dragana Udovičić
Foto Dragana Udovičić


Vlada Hrvatske je u petak počela da primenjuje takozvani plan B, odnosno da organizovano prevozi izbeglice koje iz Srbije stižu u Hrvatsku na hrvatsko-mađarsku granicu. Hrvatska radiotelevizija objavila je da je od juče više od 4.000 izbeglica ušlo u Mađarsku.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...