NACISTIČKE METODE MILANOVIĆA U HRVATSKOJ: Izbeglice dele prema naciji i stavljaju im brojeve!
Foto: Reuters/Marko Đurica

Logoraške metode

NACISTIČKE METODE MILANOVIĆA U HRVATSKOJ: Izbeglice dele prema naciji i stavljaju im brojeve!

Hrvatska -
Hrvatski Jutarnji list piše da će zbog velikih gužvi izbeglicama deliti narukvice s brojevima, da bi se napravio redosled ulaska u autobuse, i da će oni biti razvrstavani prema nacionalnoj pripadnosti

Zbog velikih gužvi i guranja koja se događaju prilikom svakog ukrcavanja izbeglica u autobuse, policija razmatra da već od sutra u funkciju uvede narukvice s brojevima kojima bi se napravio redosled ulaska u autobuse, piše Jutarnji list. Time bi se, kako se kaže, izbegle gužve, pa i scene poput one u sredu kada se zbog sigurnosti dece morao upotrijebiti i biber sprej.

Osim toga, zbog fizičkog sukoba i upotrebe noža koji je zabeležen u jednom od šatora, najverojatnije će se izbeglice deliti prema nacionalnoj pripadnosti i tako smeštati u šatore kako bi se izbegli eventualni novi sukobi.

Jutarnji list piše da takođe saznaje da će se večeras ponovno za prihvat izbeglica otvoriti kamp u Belom Manastiru gde je već sve spremno za dolazak prvih deset autobusa. U isto vreme, na bivšem pograničnom prelazu Bapska kontinuirano pristižu izbeglice gde ih čekaju autobusi i prevoze dalje.

Kelić: Moramo rasteretiti Opatovac, iz sata u sat ljudi stižu...

Načelnik Stožera zaštite i spašavanja Vukovarsko-sremske županije Zdravko Kelić je ocenio da je broj izbeglica koji gotovo iz sata u sat pristižu u prihvatni centar u Opatovcu velik i da je počeo zadavati probleme u unutar i izvan samoga centra, i da se razmišlja o njegovom rasterećenju.

U izjavi novinarima u sredu uveče, nakon sednice županijskog stožera, Kelić je rekao kako ipak nekih većih problema unutar samoga prihvatnog centra nema, i da službe koje rade na terenu svoj posao obavljaju na zadovoljavajući način.

"Ono što mi prvenstveno želimo je da komunikacija i koordinacija unutar službi i institucija koje rade na ovom poslu bude puno bolja", istaknuo je.

Ocenio je da još ne zadovoljava komunikacija između države i lokala. Takođe je ocenio da je stanje u vezi s prihvatom izbeglica mnogo bolje nego prvih dana, piše Jutarnji list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track