HRVATSKI RATNI VETERANI MILANOVIĆU: Rat je gotov, želimo dobre odnose sa susedima!
Foto: Profimedia

Granice se ne zatvaraju u miru

HRVATSKI RATNI VETERANI MILANOVIĆU: Rat je gotov, želimo dobre odnose sa susedima!

Hrvatska -
Premijer to radi isključivo zato jer su uskoro izbori i jer želi da hrvatski narod zaboravi pogubne posledice njegove politike, kažu oni

ZAGREB - Tražimo od predsednika vlade Zorana Milanovića da odmah prekine igru s blokadom graničnog prelaza Bajakovo i dopusti normalan teretni saobraćaj i tranzit robe između Hrvatske i Srbije, poručili su branitelji iz Savske.

"Hrvatsko gospodarstvo je na kolenima i treba li Zoran Milanović zbog svojih frustracija da ga potpuno uništi? Mnogi od blokiranih kamiona pripadaju hrvatskim fabrikama i mnogi od vozača u tim kamionima su hrvatski veterani. Ne želimo da političari preko njihovih leđa dokazuju koliki su rodoljubi i koliko im je stalo do hrvatske države. Premijer Zoran Milanović imao je priliku to da pokaže u protekle četiri godine, i svi smo videli kako je to činio, od Vukovara do hrvatskih branitelja iz Savske 66. Granice se zatvaraju samo u slučaju rata, a u miru pojačano nadziru i kontrolišu, ako je potrebno i uz pomoć vojske. Nažalost, umesto da je otpočetka proveo strog režim kontrole legalnih i ilegalnih graničnih prelaza kao što su to učinile nama susedne zemlje, Milanović sada stvara atmosferu rata i sukoba sa Srbijom", poručuju veterani.

Milanović to radi, kažu oni, isključivo zato jer su uskoro izbori i jer želi da hrvatski narod zaboravi pogubne posledice njegove politike, od kojih je najveća - masovni odlazak hrvatske omladine iz zemlje za koju su se njihovi očevi borili.

"Zato tražimo od predsednika vlade koji se u ratu ponašao kao dezerter, da se sada ne junači, jer je rat završen, u tom smo ratu pobedili bez njega i takvih kao on, a danas želimo da imamo sigurnu zemlju i dobre odnose sa svim susedima pa i sa Srbijom. Ne želimo da aktuelni čelnici Hrvatske i Srbije skupljaju jeftine političke bodove na migrantskoj krizi", zaključuju hrvatski veterani koji su i istakli da su oni među prvima pomogli migrantima.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track