JOSIPOVIĆ SE VRATIO NA TVITER: Posle samo par sati napravio gomilu grešaka i postao predmet podsmeha
Foto: Beta

Neiskusan

JOSIPOVIĆ SE VRATIO NA TVITER: Posle samo par sati napravio gomilu grešaka i postao predmet podsmeha

Hrvatska -
Bivši hrvatski predsednik vratio se na ovu društvenu mrežu nakon tačno 264 dana, ali čini se da je u međuvremenu zaboravio na neka od njenih nepisanih pravila

ZAGREB - Pre tačno 264 dana tadašnji predsednik Hrvatske Ivo Josipović obećao je da će se vratiti na Tviter, bez obzira na rezultat izbora koji je ubrzo nakon toga bio poznat. I vratio se, taman u predizborno vreme. Međutim, već prvog dana napravio je nekoliko ključnih grešaka koje su, ako ništa drugo, zabavile tviteraše. Krenimo redom...

1. Loš prvi utisak

Iako je nestao s ove društvene mreže na prilično dug period, nekadašnji predsednik po povratku nije ni pozdravio svojih desetak hiljada pratilaca, nego je odmah krenuo s novostima. Naime, postavio je link ka vesti o tome da SDP treba da snosi odgovornost, što su mnogi korisnici Tvitera okarakterisali kao, u najmanju ruku, nepristojno.

2. Previše tvitova za kratko vreme

Tviter je poznat kao društvena mreža u kojoj se komentari razmenjuju velikom brzinom, ali čak sedam tvitova za sat vremena učinilo je Josipovića svojevrsnim rekorderom u "zatrpavanju" svojih pratilaca informacijama. Tviterašima, naravno, ova Josipovićeva prekomerna aktivnost nije promakla, pa su je odmah i osudili.

3. Tvituje u različitim licima

Dok je nekadašnji profil Iva Josipovića predstavljao njega lično, te se i komuniciralo u prvom licu jednine, njegovi povratnički tvitovi malo su u trećem licu jednine, potom u prvom licu množine, a ponekad ubaci i koji citat sebe samog.

Mnogi su se zato, s pravom zapitali, ko ovoga puta upravlja Josipovićevim Tviter nalogom?

4. Ignoriše pitanja pratilaca

Kako je tokom današnjeg dana obavljeno više tvitova sa profila Iva Josipovića, i tviteraši su bili raspoloženi da mu postave brojna pitanja. Međutim, bivši predsednik Hrvatske nikoga nije udostojio odgovora.

5. Povezuje Tviter i Fejsbuk

Korisnicima društvenih mreža dobro je poznato nepisano pravilo broj jedan - Nikada ne uparuj Tviter i Fejsbuk, jer je reč o potpuno različitim i konkurentskim mrežama. Josipović, očigledno, nije obavešten da su automatizovane objave s Fejsbuka koje ne stanu u jedan tvit, pa nose sa sobom skraćeni link fb.me, tviterašima uglavnom povod za otpraćivanje ili čak blokiranje.

6. Briše tvitove

Brisanje tvitova možda bi moglo da prođe na nalogu nekog manje poznatog korisnika, međutim kada ste javna ličnost, poput Josipovića, i kada vas prati 10.000 osoba, svakog trena spremnih na opciju "skrinšot", brisati svoj komentar je uzaludno.

7. Nije dovoljno samo automatski podeliti tekst sa interneta i ne kontrolisati kako on izgleda na Tviteru. U tom slučaju dolazi do, u najmanju ruku, čudnih objava na nalogu, a evo i dokaza:

8. Konstantna komunikacija na ovoj društvenoj mreži neophodna je kako bi se savladala platforma i pridobilo poverenje tviteraša, a Josipovićeva ponovna aktivnost, i to baš uoči izbora, među korisnicima je protumačena kao predizborna kampanja, što je u startu mnoge odbilo.

(netokracija.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track