PROZIVKE U VRHU HRVATSKE VLASTI: Kolinda rekla Ostojiću da je nesposoban, on njoj da pazi šta priča!
Foto: Roiters/Font

Svađa

PROZIVKE U VRHU HRVATSKE VLASTI: Kolinda rekla Ostojiću da je nesposoban, on njoj da pazi šta priča!

Hrvatska -
Hrvatska predsednica je žustro odgovorila ministru unutrašnjih poslova na opasku kako bi ona trebalo da reši izbegličku krizu sa svojim prijateljima u Srbiji

ZAGREB - U subotu poslepodne hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, putem svog službenog Fejsbuk profila, poručila je kako ''je svojom današnjom izjavom tehnički ministar Ostojić priznao da ova tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju i da zato njoj prepuštaju izvršna ovlašćenja".

[MIGRANTSKA KRIZA] KGK - "Svojom današnjom izjavom tehnički ministar Ostojić priznao je da ova tehnička vlada nije u...

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Saturday, October 17, 2015

Bio je to odgovor na izjavu ministra unutrašnjih poslova Ranka Ostojića kako predsednica sa lakoćom može da dogovori sa svojim prijateljima u Srbiji da se sve izbeglice preusmere na službene granične prelaze, poput Tovarnika i Bajakova.

Na novu repliku nije trebalo dugo čekati. Ostojić je ubrzo prokomentarisao i poruku predsednice sa Fejsbuka.

"Prvo sam pomislio da joj je neko hakovao profil. To su vrlo opasne poruke od kojih bi predsednica trebalo da se suzdrži, rekao je ministar unutrašnjih poslova i dodao da nije korektno zabijati nož u leđa ljudima koji dobro obavljaju svoj posao i o izbeglicama brinu i po 12 sati dnevno.

Grabar Kitarović pojasnila je danas svoj status na Fejsbuku, kojim je odgovorila na raniju izjavu ministra Ostojića.

"Na poslednje ispade Ranka Ostojića ne možete odgovoriti nikako drukčije nego ironijom. To sam učinila i to preko Fejsbuka, a ne službeno. Naravno da nije to bila ozbiljna izjava, ja nemam ustavna ovlašćenja i upravo to govorim ministru Ostojiću, jer mi je rekao da bih ja mogla da rešim krizu sa Srbijom u pet minuta, da meni prepušta ovlašćenja koja nemam", poručila je ona.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track