SVE JE SPREMNO: Hrvatska za dve nedelje podiže zid na granici sa Srbijom!
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Skandalozno

SVE JE SPREMNO: Hrvatska za dve nedelje podiže zid na granici sa Srbijom!

Hrvatska -
U slučaju zatvaranja granica sa Srbijom najizglednija je varijanta da će se tada dobar deo izbegličkog talasa preusmeriti prema Rumuniji

ZAGREB - Hrvatska vlada odlučila je da ta zemlja više ne može biti tranzitni centar za izbeglice, a kako su svi planovi o njihovom prihvatu i daljem raspoređivanju do sada propali, zvaničnici su se odlučili na najrepresivniju meru - podizanje zida na granici sa Srbijom, saznaje Jutarnji list.

Planovi za ograđivanje granice postoje već izvesno vreme, a s obzirom na to da se situacija sa ilegalnim prelascima migranata na hrvatsko-slovenačkoj granici poslednjih dana otela kontroli, odluka je doneta i sve je spremno za tzv. Plan D, pa se očekuje da će barikada na prelazu biti završena već za dve nedelje.

U slučaju zatvaranja granica sa Srbijom najizglednija je varijanta da će se tada dobar deo izbegličkog talasa preusmeriti prema Rumuniji, a zatim ulaziti u Mađarsku koja nije zabarikadirala taj deo svoje granice. Odatle bi migranti dalje nastavili put prema Austriji i dalje do željenih odredišta na Zapadu.

(Jutarnji list)

PUSIĆ: Ograda vrlo moguća!

Šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić kaže da bi Hrvatska mogla da zatvori granice i izgradi ogradu zbog izbeglica, ali da se nada da neće biti prisiljena na tu odluku.

"Vrlo je moguće graditi i ogradu, ali to nije nešto što mi želimo i što je rešenje problema. Ako Nemačka zatvori granice, treba zatvoriti sve po redu. Šta ćemo mi sada? Ostaviti stotine hiljada ljudi u Srbiji da eksplodira?", navodi Pusić.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track