ONA ZNA ŠTA JE MUKA: Tetkica pronašla i vratila torbicu izbeglice sa nakitom i novcem!
Foto: Glas-slavonije.hr/Marija Radošević

Poštenje nema cenu

ONA ZNA ŠTA JE MUKA: Tetkica pronašla i vratila torbicu izbeglice sa nakitom i novcem!

Hrvatska -
Jelena Martić (47), spremačica u APP Požega, zajedno sa svojim koleginicama na autobuskoj stanici u Slavonskom Brodu, dok je čistila autobuse koji su se vratili iz Slovenije gde su odvezli izbeglice, pronašla je ispod jednog od sedišta torbicu.

Pdmah je uzela i ne pogledavši šta je u njoj i odnijela je šefu Željku Kovačeviću. Pre nego što se vratila da nastavi sa čišćenjem autobusa sa šefom su pregledali sadržaj torbice kako bi pronašli neki podatak njenog vladsnika. U torbici je bilo zlatnog i srebrenog nakita, nešto novca, dokumenti i Samsungov mobilni telefon. Na jednom od dokumenata pisalo je ime vlasnika - Ali Rezi iz Avganistana.

"To je sigurno sve što je jadnom čoveku ostalo od njegove imovine. Ni jednog trenutka nije mi palo na pamet da nešto od toga zadržim za sebe, ne bih mogla mirno da spavam. To bi me progonilo do kraja života. Imam sina koji radi u inostranstvu i odmah sam pomislila kako bi njemu bilo da mu se to desilo - rekla je Jelena.

Torbu je Kovačević odnio u zimski izbeglički kamp i predao Miroslavu Puzu, šefu kampa. Kod nas je praksa da sve što se pronađe u autobusima predamo u saobraćajnu kancelariju, a onda tražimo vlasnika da mu vratimo pronađene stvari. Ljudi svašta gube, pa i vredne stvari. Drago mi je da je naša Jelena tako postupila, jer ona je zaista skromna i vredna radnica - rekao je Kovačević, dodavši da je zamolio policajce u Jelenino ime da im jave kada pronađu vlasnika i predaju mu torbu.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track