SUTRA 20 CM SNEGA: Prve snežne padavine najpre u Hrvatskoj, potom i u Srbiji!
Foto: AP

Zima stiže na velika vrata

SUTRA 20 CM SNEGA: Prve snežne padavine najpre u Hrvatskoj, potom i u Srbiji!

Hrvatska -
ZAGREB - Vikend donosi promenu vremena na Balkanu, a prvi sneg pašće sutra u Hrvatskoj.

Prve snežne padavine, uz zahladnjenje, u Hrvatskoj se očekuju sutra, najpre u planinama, a do kraja dan i u nižim predelima.

"Najviše snega može se očekivati u Lici i Gorskom kotaru, čak i 20-ak centimetara. Na širem karlovačkom području, kao i u Banovini moglo bi pasti do 10 centimetara snega, dok u Slavoniji, Baranji i severozapadu Hrvatske ne bi trebalo da padne više od 5 centimetara snega", saopštio je hrvatski Državni hidrometeorološki zavod.

Meteoalarm je zbog jakog i olujnog vjetra izdao upozorenja za gotovo celu Hrvatsku. U Lici i Gorskom kotaru udari jugozapadnog vetra mogli bi biti orkanske snage i dosezati brzinu od čak 130 kilometara na sat. Tamo je na snazi narančasto upozorenje, koje upućuje na opasne vremenske uslove. U ostalim krajevima objavljeno je upozorenje žute boje, koje označava potencijalno opasno vreme.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hladni talas koji se kreće i ka Srbiji i koji ćemo već za vikend osetiti, u utorak bi našoj zemlji mogao da donese prvu susnežicu i sneg, prognoziraju meteorolozi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track