TRAŽI SE PREMIJER: Na hrvatskom sajtu za pronalaženje posla objavljen oglas za premijera!
Foto: Printskrin

Neko je rešio da ismeje političare

TRAŽI SE PREMIJER: Na hrvatskom sajtu za pronalaženje posla objavljen oglas za premijera!

Hrvatska -
ZAGREB - Na stranicama online oglasnika Posao.hr objavljen je oglas za radno mesto premijera Hrvatske na određeno vreme.

Nakon višenedeljnog prepucavanja tri najuticajnje političke snage u Hrvatskoj, SDP, HDZ i Most nezavisnih lista, "rata" na društvenim mrežama i upozorenja hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da vreme "curi", neko je rešio da se našali i objavi oglas za radno mesto premijera Hrvatske na određeno vreme.

Oglasom, koji je prikladan trenutnoj aktuelno-političkoj situaciji, traži se premijer u čijem opisu posla se kao najvažnije ističe slikanje s građanima koji veruju u njih, plagiranje privrednog programa, uvođenje zabrane rada četvrtkom zbog spajanja praznika ...

Uz sam oglas stoji i fusnota: Ovaj oglas je satirične prirode! Oglas za posao nije postavljen od nijednog poslodavca, kao ni institucije, te se sadržaj ne može shvatiti ozbiljno.

U oglasu šaljivdžije se navodi da je poslodavac Republika Hrvatska, da kandidati mogu biti muškarci i žene, a rok prijave je 31.12.2015. U opisu posla stoji da je Republika Hrvatska zemlja članica EU, geografski je smeštena na prelazu iz Srednje u Jugoistočnu Evropu.

Zadaci premijera su da formira vladu, osmišljava predizborna obećanja, lobira za sprovođenje zakona, imenuje i smenjuje ministre, odbrana hrvatske teritorije od Slovenije, realizacija projekta povezivanja Krka i Brača mostom, podsticanje nataliteta svim dostupnim merama, zapošljavanje poznanika, prijatelja i rođaka u javnoj upravi, fotografisanje s Predsednicom Hrvatske ...

Kao posebne pogodnosti se navode korišćenje službenog aviona, obezbeđen topli obrok, lični telohranitelji non-stop, pristup podacima tajnih službi, neograničen broj podređenih za prebacivanje odgovornosti, česta službena putovanja u inostranstvo i mogućnost napredovanja na poziciju predsednika države.

Neophodne kvalifikacije u ovom zanimljivom oglasu za premijera su da je nestranačka ličnost, da ima minimum SSS, da poznaje hrvatsku političku scenu, poželjno poznavanje engleskog jezika, a poželjno je da kandidat ima "svog Amerikanca" radi optimizacije troškova Vladine kancelarije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja