NASILNI POLICAJAC IZ OSIJEKA SE IZVINIO: Izribao ga ministar, pa otišao kod starice po oproštaj!
Foto: Prinskrin Yt

Brutalnost policije

NASILNI POLICAJAC IZ OSIJEKA SE IZVINIO: Izribao ga ministar, pa otišao kod starice po oproštaj!

Hrvatska -
OSIJEK - Hrvatski ministar policije Ranko Ostojić obavestio je javnost preko Fejsbuka da su načelnik policijske uprave i policajac iz Osijeka bili kod starice koja je nasilno privedena zbog prelaska ulice preko crvenog i izvinili se.

"Načelnik policijske uprave i policajac bili su kod gospođe... Izvinili se...Moje je da platim kaznu uz izvinjenje, jer zakon mora da se poštuje", napisao je Ostojić.

Načelnik policijske uprave i policajac bili kod gospođe .. Ispričali se.. Moje je da platim kaznu uz ispriku , jer zakon se mora poštivati

Posted by Ranko Ostojić on четвртак 17. децембар 2015.

Podsetimo, Ostojić je juče na svom Fejbuk profilu ovim povodom poručio:

"Nepotrebno, loše i ruši ugled... Policajke i policajci ...ovo nam ne treba...Lošim potezom sruši se puno dobro napravljenog... I nije da tražim od vas da se "ne držite zakona koji pijani plota" , ali koliko je zakonito , i može biti pravdano... Loša je policijska taktika ... Ne radite to... Ne možeš staricu rešavati kao da je opasan nasilnik....", napisao je Ostojić.

Nepotrebno, lose, i rusi ugled... Policajke i policajci ...ovo nam ne treba... Lošim potezom sruši se puno dobro...

Posted by Ranko Ostojić on четвртак 17. децембар 2015.

Podsetimo, juče nešto posle 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom centru Osijeka, policajac krupnije telesne građe srušio je stariju ženu na beton i vezao je lisicama i to samo jer je prešla ulicu dok je na semaforu bilo crveno svetlo.

Na snimku, koji je objavio MUP, vidi se kako policajac pokušava da zaustavi i legitimiše gospođu. Ipak, stručnjaci ne dijele ministrovo mišljenje i smatraju kako je policajac u nezgodnoj situaciji postupio ispravno.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track