Na Forbsovoj listi najboljih zemalja za penzionere našla se i jedna ex-ju republika!
Foto: Shutterstock

U top 20

Na Forbsovoj listi najboljih zemalja za penzionere našla se i jedna ex-ju republika!

Hrvatska -
ZAGREB - Klima, predivni predeli i poreske olakšice su za penzionere samo deo razloga zbog kog je Hrvatska svrstana Forbsovu listu među 20 najpoželjnijih zemalja za penzionisane

Ukoliko u Hrvatskoj tražite posao, velika je verovatnoća da ste na krivom mestu u krivo vreme. Statistike naime pokazuju da broj zaposlenih konstantno pada. Ali ako ste pred penzijom, a živite u SAD, onda je stvar mnogo bolja.

Ugledni Forbs je na svoju listu 20 najpoželjnijih zemalja u kojima možete da provedete svoje penzionerske dane svrstao i Hrvatsku. Svih 20 zemalja odabrano je prema nekoliko kriterijuma: troškovima života, porezima, medicinskoj zaštiti, klimi, bezbednosti i stopi kriminala, kulturalnim atrakcijama, gostoljubivosti i saobraćajnim vezama sa SAD.

Na listi su osim Hrvatske i Australija, Belize, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Francuska, Irska, Italija, Malezija, Meksiko, Nikaragva, Panama, Filipini, Portugal, Španija, Tajland i Urugvaj. Hrvatska se dakle našla u vrlo uglednom društvu.

Očekivano, Forbes američkim penzionerima pre svega preporučuje obalu Jadranskog mora i to zbog 'predivnih mesta, dobre klime, drevnih kulturnih spomenika, jeftinog života i poreskih olakšica za penzionere'. Novinar Forbesa posebno ističe Istru i Dubrovnik, a kao jedinu manu Hrvatske navode to što nema direktnih letova za SAD.

(24.sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track