ZA POLA SATA ODLUČILI: SDP neće imati kandidata za predsednika Sabora
Foto: Beta

Rekordno brzo

ZA POLA SATA ODLUČILI: SDP neće imati kandidata za predsednika Sabora

Hrvatska -
Socijaldemokratska partija Hrvatske neće imati kandidata za predsednika Sabora na konstitutivnoj sednici 8. saziva hrvatskog parlamenta, odlučeno je danas na sednici te stranke u Zagrebu koja je završena u rekordno kratkom roku.

"SDP neće predložiti sutra nikoga za predsednika Sabora", izjavio je posle sednice izabranih poslanika SDP član Glavnog odbora stranke Peđa Grbin novinarima, koji su se ispred sedišta stranke okupili posle medijskih spekulacija da će koalicija Hrvatska raste predložiti svoga kandidata.

Grbin je na pitanje hoće li podržati kandidata Domoljubne koalicije Željka Reinera odgovorio: "Što se tiče glasanja, to ćete videti sutra na samoj sednici".

U medijima se spekulisalo da bi, ako i koalicija Hrvatska raste predloži svog kandidata, glasanje moglo da bude tajno i da bi se bi se deo poslanika Mosta nezavisnih lista u tom slučaju priklonio kandidatu koji ne dolazi iz Domoljubne koalicije, prenela je Hina. Spominjalo se i da bi kandidat za predsednika Sabora mogao biti čelnik Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) Drago Prgomet, što je on demantovao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track