(VIDEO, FOTO) VOZ UDARIO U TAKSI: Poginuo vozač kombija, dva putnika povređena!
Foto: Printscreen Youtube

Teška saobraćajna nesreća kod Bjelovara

(VIDEO, FOTO) VOZ UDARIO U TAKSI: Poginuo vozač kombija, dva putnika povređena!

Hrvatska -
BJELOVAR - Putnički voz udario je na pružnom prelazu u Malim Sredicama u Bjelovaru taksi kombi u kojem je bilo više putnika

Do nesreće je došlo danas oko 13.15 sati. Voz je gurao kombi gotovo deset metara i zaustavio je stotinak metara dalje od udara. Leva strana vozila u koju je udario doslovno je smrskana. Prema neslužbenim informacijama vozač kombija (42) je poginuo, a dvoje putnika je prebačeno u bolnicu.

Još nije poznato kako je došlo do naleta voza na kombi i to na prelazu koji je udaljen oko dva kilometra od bjelovarske železničke stanice. Prelaz ima rampu, ali su nesreće na njemu bile česte zbog neispravnosti rampe. Nezvanično se saznaje da upravo u vreme nailaska putničkog voza ona bila na remontu.Istraga će utvrditi ko je kriv mašinovođa ili vozač kombija.

Navodno je radnik HŽ trebao da reguliše prolazak voza. Taj se propust još istražuje, a svemu je dodatno "kumovala" i gusta magla. Prema rečima jednog od taksi vozača s kojim smo razgovarali na Šetalištu dr. Ivše Lebovića u kombi se ukrcalo najmanje četvero putnika, i krenuo je za Brezovac i Novu Raču. Sreća da su školski praznici, jer bi u tom slučaju kobi bio dupkem pun.

(24.sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track