PRIPREMITE LOPATE: Snežna oluja stiže iz Hrvatske!
Foto: Reuters

Stiže prava zima

PRIPREMITE LOPATE: Snežna oluja stiže iz Hrvatske!

Hrvatska -
ZAGREB - U Gorskom kotaru, ali i u ostalim kopnenim područjima Hrvatske danas popodne počinje da pada sneg koji će se sutra zabeleti i u Srbiji.

U Hrvatskoj se danas očekuju obilne snežne padavine i u nižim predelima, sa padom temperature i snežnim pokrivačem od oko 20 centimetara.

Nanosi hadnog vazduha i snega okovaće Balkan, pa će nevreme, praćeno snegom i ledenom kišom stići i do Srbije.

Hladni talas koji dolazi na Balkan osetiće se u Lici gde su vozači upozoreni na led na kolovozima zbog ledene kiše.

Sutra će na Jadranu biti s kišom i lokalno izraženijim pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Na kopnu povremeno sneg, obilniji u gorskim predelima. Očekuje se stvaranje snježnog pokrivača debljine od 5 do 20 cm, a u planinama i većeg.

Padavine će biti intenzivnije u noći između subote i nedelje i u nedelju ujutru, a poslepodne i uveče očekuje se postupni prestanak i sa zapada delimično razvedravanje.

Duvaće umeren severoistočni, u Slavoniji i istočni vjetar, a na Jadranu će jako i olujno jugo na severnom i srednjem delu postupno okrenuti na buru, podno Velebita s orkanskim udarima.

Najniža temperatura vazduha biće između -6 i -1, na Jadranu od 1 do 6, a najviša od -2 do 1 na kopnu te od 7 do 12 °C na moru.

U Srbiji će sutra ujutru ponegde biti kiša koja se može lediti pri tlu, a tokom dana biće oblačno i vetrovito, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne i tokom noći očekuje se stvaranje snežnog pokrivača, u centralnim i južnim predelima od 10 do 20 centimetara, u Vojvodini do pet, a u planinskim predelima stvaranje snežnih nanosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track