(VIDEO) SRAMNI GOVOR MRŽNJE HRVATSKOG VODITELJA: Izvređao pravoslavnu crkvu i sveštenstvo!
Foto: Printscreen Youtube

Zapanjio i Hrvate

(VIDEO) SRAMNI GOVOR MRŽNJE HRVATSKOG VODITELJA: Izvređao pravoslavnu crkvu i sveštenstvo!

Hrvatska -
ZAGREB - Marko Jurič, voditelj emisije “Markov trg” na hrvatskoj Z1 TV, prošle je nedelje kraju emisije gledaoce pozdravio na nezapamćen način koji je klasičan primer rasizma i govora mržnje

Odjavljujući emisiju upozorio je građane, a posebno žene sa decom, da budu oprezni kada prolaze pored pravoslavne crkve na Cvetnom trgu gde, kako je rekao, stoluje četnički vikar.

" Poruka Zagrepčanima, svima koji se šetajku Cvetnim trgom, budite oprezni jer je u blizini crkva u kojoj stoluju, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikari. Pripazite, kada se šetate Cvetnim trgom, pogotovo majke s decom, da ne bi koji od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i u svom maniru klanja izveo svoj krvavi pir na našem najlepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo da obeležiti tablama 'pazi oštar četnik u blizini - rekao je Jurič i odjavio se.

Upravo sam podnio prituzbu Agenciji za elektronicke medje zbog emisiju Markov trg televizije Z1, zbog siranja govora...

Posted by Igor Mirkovic on Среда 20. јануар 2016.

Zbog poslednjih Jurićevih izjava i širenja mržnje glavni urednik TV Studenta, novinar Igor Mirković je na svom Fejsbuk profilu objavio da je protiv ovog voditelja podneo prijavu zbog širenja mržnje, preneo je portal Index.hr.

– Upravo sam podneo prijavu Agenciji za elektronske medije zbog emisije Markov trg televizije Z1, zbog širenja govora mržnje u odjavi – naveo je Mirković i dodao – Nikada nisam molio da se bilo koji moj post deli, ali ovoga puta vas molim da to učinite. Svako od vas, ko oseća potrebu, može podneti sličnu prjavu. Uzeće vam pet minuta vremena, a osećaćete se bolje.

Inače, Jurić je u sekretarijatu novoosnovanih Hrvatskih novinara i publicista, koji su predstavljeni kao snažan pandan Hrvatskom novinarskom društvu.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track