HAOS U ZAGREBU: Ratni veterani izašli da podrže antisrpsku televiziju
Foto: Profimedia

Nema mira u Hrvatskoj

HAOS U ZAGREBU: Ratni veterani izašli da podrže antisrpsku televiziju

Hrvatska -
Više hiljada ljudi okupilo se danas u Zagrebu na skupu podrške zagrebačkoj lokalnoj televiziji Z1 koja je kažnjena trodnevnim oduzimanjem koncesije zbog govora mržnje i širenja netolerancije prema Srbima.

Kolona hrvatskih vetarana krenula je u mirnu protestnu šetnju od Saveske do Jagićeve ulice, gde je sedište Saveta za elektronske medije.

Protestni skup organizovalo je zagrebačko udruženje ratnih veterana i invalida, a tokom protesta se nekoliko puta čulo uzvikivanje ustaškog pozdrava "Za dom spremni". Na čelu kolone su bili Đuro Glogoški i Velimir Bujanec, a demonstranti su pevali "Oj hrvatska mati" i "U boj, u boj"!.

Glogoški je najavio da je Savska 66, gde su mesecima u šatorima protestovali veterani, sada mesto sa kojeg će ubuduće počinjati sve protestne šetnje.

Novinar Z1 TV je 19. januara u svojoj emisiji "Markov trg" upozorio Zagrepčane, posebno majke s decom, da budu oprezni kada šetaju istoimenim trgom jer se tu nalazi pravoslavna crkva iz koje bi mogao iskočiti neki sveštenik i u "svom maniru klanja započeti svoj krvavi pir na našem najlepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo obeležiti tablama - pazi, oštar četnik u blizini".

Juričeva izjava je naišla na kritiku dela hrvatske javnosti, a Savet je odlučio da toj TV stanici zabrani rad na tri dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track