SEKLA ŠUNKU, PA IZBOLA MUŽA: Šokantni detalji porodične drame kod Bjelovara!

Žena osuđena uslovno

SEKLA ŠUNKU, PA IZBOLA MUŽA: Šokantni detalji porodične drame kod Bjelovara!

Hrvatska -
BJELOVAR - Kada je Željko (50) svojoj nevenčanoj supruzi Nataliji (46) rekao da odreže komad šunke jer deca još nisu jela, nije ni slutio da će završiti u bolnici, a njegova žena na optuženičkoj klupi zbog pokušaja ubistva.

On je tog dana sa komšijom radio u šumi kod Garešnice, a kad je došao kući, u njoj je zatekao veselo društvo.

Svi su bili dobro raspoloženi i pili su pivo. Iz pušnice im je doneo komad mesa, kako bi svi mogli da 'zameze'. Bili su veseli, slušali muziku i plesali. Kad su komšije otišle, Željko je zamolio svoju nevenčanu ženu da ćerkama da da jedu.

"Rezala je šunku koju sam ja držao u rukama. Kako je rezala šunku, ubola me nožem ispod ramena. Ispustio sam šunku, otišao u dnevni boravak, skinuo krvavu odeću i kad sam video gde krvarim, rekao sam ćerki da nazove hitnu", ispričao je Željko.

Prema optužnici, Natalia je supruga ubola 'kuhinjskim nožem dužine oštrice 19,3 cm u levu stranu grudnog koša, zadavši mu ubodnu ranu s ulaskom oštrice u grudni koš. Tom prilikom presekla mu je veliki grudni miđoić, što je teškeai po život opasna povreda, a njegov život spasen je zahvaljujući hitnoj hirurškoj intervenciji'.

I sudski veštak je potvrdio da je povreda bila opasna po život, a 'smrtni je ishod sprečen tek hirurškom intervencijom'.

Državno tužilaštvo je toekom postupka tvrdilo je da je Željku ubodnu ranu zadala njegova supruga Natalia toekom svađe u kuhinji i to 's ciljem da ga liši života'.

"Šta se dešava", u panici je vrištala maloletna ćerka, nakon što je videla oca kako krvari.

"Nožem sam ga", rekla je samo majka, sedeći za stolom u kuhinji i tupo gledajući u stranu.

Željko je policajcima odmah nakon događaja ispričao da se povredio na staklo dok je iz pušnice skidao meso.

Tužilaštvo je, osim što je tvrdilo da su se Natalia i Željko posvađali, pa ga je ona ubola da ga usmrti, isticalo kako Željko štiti svoju nevenčanu suprugu.

Ključno pitanje bilo je i gde je završila šunka, budući da je policajci nisu pronašli tokom uviđaja.

Kobne večeri oko 23.30 sati policija je kod Natalije ustanovila koncentraciju alkohola od najmanje 2,23 promila.

Psihijatrijski veštak potvrdio je da je Natalija bila pod uticajem alkohola, 'vrlo verovatno u teško alkoholisanom stanju'.

Svedoci su govorili samo o veselom raspoloženju, ne o nekakvoj svađi između nevenčanog para, pa tužilac nije mogao da dokaže da su se svađali. Nitko nije ni video sporni događaj, o njemu je jedino govorio Željko, a njegovu tvrdnju da ga žena nije povredila nije isključio nijedan materijalni dokaz.

Županijski sud u Bjelovaru Nataliju na kraju je osudio na deset meseci zatvora, odnosno dve godine uslovne kazne.

Za ovu ženu, majku četvoro dece, to je tek jedna od tragičnih priča koja ju prate toekom života. Imala je saobraćajnu nesreću u kojoj je slomila nekoliko rebara, a pre osam godina slomila je skočni zglob. Tokom operacije dobila je bolničku bakteriju, zbog čega i danas ima velike tegobe.

Ne radi, a porodica se izdržava od socijalne pomoći, dečjeg dodatka i povremenog nadničarenja.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track