ŽENA UMOTANE GLAVE NAPADA PO ZAGREBU Udarila trudnicu i divljala: Hrvate ubiti jer su nevernici!
Foto: Fonet

Policija u pripravnosti

ŽENA UMOTANE GLAVE NAPADA PO ZAGREBU Udarila trudnicu i divljala: Hrvate ubiti jer su nevernici!

Hrvatska -
ZAGREB - Nepoznata žena, obučena u tamnoplavu odeću i umotane glave napala je juče trudnicu u centru Zagreba.

Trudnica T.Z. (29) ispričala je da se napad navodno dogodio nakon što je posle lekarskog pregleda krenula da prošeta gradom.

"Dok sam bezbrižno šetala, pričala sam s mamom mobilnim telefonom, govoreći joj kako je prošao pregled i odjednom osetila snažan udarac u desni obraz, odmah ispod oka... Nisam se ni snašla i već me za vrat držala žena obučena u tamnoplavu odeću i potpuno prekrivene glave.

Videla sam joj jedino oči, koje su bile svetlo plave, toliko svetle da sam u njima videla svoj odraz, i pribila me na izlog prodavnice i tako držala. U prvi tren sam joj rekla "molim vas, nemojte, trudna sam" no ona je nešto govorila ne jeziku koji nisam mogla prepoznati.

Kad sam shvatila da ne razume hrvatski, na engleskom samo joj mirnim glasom rekla da se izvinjavam ako sam nešto loše učinila, da se više neće ponoviti, samo neka me pusti. Tada mi je vratila na engleskom da "mrzi Hrvate i Hrvatsku, da nas sve treba ubiti jer rađamo vojsku protiv vere", ispričala je T.Z..

U pomoć su joj pritrčali slučajni prolaznici, uglavnom starije žene i jedna mlada majka s detetom. Sve je trajalo nekih pet minuta, a na kraju ju je napadačica pustila i dala se u beg. Kako kaže, prolaznici su pokušali da je zaustave, ali nisu uspeli.

Zagrebačka policija obaveštena je o ovom incidentu, a kako saznaje Indeks, večeras je na Plesu došlo do incidenta u kojem je sudelovala upravo žena koja prema svemu odgovara opisu žene koja je navodno juče napala trudnicu u Zagrebu.

Žena je, nakon što je "Kroacija erlajnz" odbio da je ukrca na avion za Kopenhagen, počela da viče i gura ljude oko sebe. Žena je opisana kao plavokosa i plavih očiju, odevena u tamno plavu odeću i omotane glave. Navodno joj ovo nije prvi put da izaziva incidente na Plesu , slično je uradila i prošle nedelje.

Iz "Kroacija erlajnz" potvrdili su da je ženi zabranjeno da se ukrca na let OU 442 prema Beču jer su službenici procenili da može da ugrozi bezbednost putnika. Nezvanično, reč je o putnici koja je već ranije izazvala incident u autobusu na putu prema Plesu, kao i da je bila hospitalizovana u Vrapču zbog psihičkih problema.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track