AFERA VIKILIKS DRMA HRVATSKU: Radnik strancima odavao tajne hrvatske obaveštajne službe!

Izneo osetljive podatke

AFERA VIKILIKS DRMA HRVATSKU: Radnik strancima odavao tajne hrvatske obaveštajne službe!

Hrvatska -
ZAGREB - Objavljeni mejlovi na Vikiliksu pokazuju da se Igor Stepanović, zaposlen u kompaniji Alfatek Grup, koju je hrvatska bezbednosno-obaveštajna agencija SOA angažovala za nabavku softvera za nadzor Skajpa, Vajbera i Vocapa, u svojim dopisima upustio i u prognoziranje rezultata parlamentarnih izbora.

U jednom od mejlova tako piše da će u 2015. godini budžet biti još veći problem, a dodatni su problem i izbori za Hrvatski sabor, na kojima se očekuje promena političke opcije.

No, prema njegovim rečima, u obaveštajnoj zajednici su uvereni da će nabava softvera ostati prioritet te da će on biti kupljen kada se stvore uslovi za to.

Osim toga, u dopisima italijanskoj kompaniji Stepanović iznosi osetljive podatke o budžetu SOA, prioritetnim projektima Agencije i željama doskorašenjeg direktora Dragana Lozančića da obezbedi sredstva za pojedine projekte.

Stepanović se italijanskim kolegama hvalio i da se vikendom sreće sa zamenikom direktora SOA, čije je identitet otkrio, kao i idntitet još sedmorice službenika SOA-e, uključujući voditelja tehnike i dvojice radnika MUP.

I(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track