PODBACILA: Hrvati kažu da je Kolinda gora predsednica od Ive Josipovića
Foto: Beta

Anketa neumoljiva

PODBACILA: Hrvati kažu da je Kolinda gora predsednica od Ive Josipovića

Hrvatska -
Nova TV objavila je u nedelju istraživanje koje je pokazalo da rad hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u ovom trenutku odobrava 58 odsto građana, što je znatno niža podrška od one koju je kao predsednik 2011. imao Ivo Josipović, a to je 87 odsto.

U anketi, obavljenoj od 10. do 12. februara, učestvovale su 602 punoletne osobe koje su se izjašnjavale po čemu pamte prvih godinu dana Kolinde Grabar Kitarović kao predsednice Hrvatske i koliko građana odobrava njen rad u poređenju s bivšim predsednikom Josipovićem, kao i da li je ona nezavisna od uticaja HDZ.

Prosečna ocena predsednice je 3,4, što je manje od one koju je dobio Josipović posle jedne godine mandata, a koja je iznosila 3,9. Ipak, veća je od one koju je imao Stipe Mesić - 3,2 u prvom mandatu, preneo je Index.hr.

Rezultati su pokazali da 54 odsto građana smatra da je rad predsednice u skladu s očekivanjima, dok je za njih 30 odsto ispod očekivanja. Njih 49 odsto smatra kako ona posao obavlja bolje nego što je Josipović, a 24 odsto da to radi lošije.

Da Grabar Kitarović uopšte nije nezavisna od HDZ smatra 36 odsto građana, dok 37 odsto misli kako je ona uglavnom nezavisna. Za njih 18 odsto ona je potpuno nezavisna.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track