(FOTO) SKANDAL U ZAGREBAČKOM ZATVORU: Skinheds (18) nedeljama mučio i silovao cimera u ćeliji!
Foto: Printscreen Jutarnji.hr

pOD ISTRAGOM I ČUVARI

(FOTO) SKANDAL U ZAGREBAČKOM ZATVORU: Skinheds (18) nedeljama mučio i silovao cimera u ćeliji!

Hrvatska -
ZAGREB - Kolovođa brutalnog iživljavanja nad cimerom u ćeliji zagrebačkog zatvora, uz premlaćivanja i silovanja, je Š.K. (18) koji je u pritvoru zbog rasističkog napada na studenta iz Afrike

Zagrebačka policija dovršava istragu po prijavi 23-godišnjeg zatvorenika kog su u ćeliji pre mesec dana dvojica pritvorenika pune dve nedelje zverski mučila.

Oni se sumnjiče za silovanje i pomaganje pri silovanju, kao i nanošenje telesnih povreda. Radi se o najtežem incidentu unutar zidova Remetinca, a osumnjičeni se terete da su dve nedelje u više navrata primoravali mladića na oralni seks, urinirali po njemu, premlaćivali ga sapunom stavljenim u čarapu te pendrekom improviziranim od časopisa, polivali ga po ruci kipućom vodom, gasili pikavce po telu te ga na kraju i seksualno zlostavljali drškom metle.

Ovo iživljavanje cimera 23-godišnjak iz strahu za život, nije prijavio zatvorskim čuvarima. Podneo je prijavu tek kada mu je ukinut istražni zatvor. Lekarskim pregledom u jednoj od zagrebačkih bolnica, neposredno posle njegovog puštanja na slobodu.

Utvrđeno je da je gotovo svaka od povreda koju je mladić prijavio pronađena i pri pregledu - opekotine na ruci, modrice od batinanja po telu...Osamnaestogodišnji kolovođa, inače je pripadniku jedne frakcije Bed Blu Bojsa i skinhedsa koji je i dosad imao problema sa zakonom upravo zbog raznih incidenata koji su uključivali nasilje.

Paralelno s kriminalističkom obradom, Ministarstvo pravde pokrenulo je i internu istragu koja će pokušati da utvrditi da li je u čitavom slučaju bilo propusta nadležnog osoblja u Remetincu budući da je zlostavljanje ostalo neprimećeno pune dve nedelje. No, naši izvori bliski Remetincu pak tvrde da 23-godišnjak zaista nije prijavio zlostavljanje sve dok nije izašao na slobodu.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track