POGINUO POPRAVLJAJUĆI TOČAK: Guma eksplodirala i raznela mu glavu!
Foto: Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan

Stradao u garaži

POGINUO POPRAVLJAJUĆI TOČAK: Guma eksplodirala i raznela mu glavu!

Hrvatska -
SLAVONSKI BROD - Žarko Tomić (49) je poginuo, a njegova supruga (46) lakše povređena u eksploziji koja se dogodila dok je popravljao točak prikplice u garaži porodišne kuće u Kaniži kod Slavonskog Broda

Nesrećni Tomić primetio je pukotinu na felni i pokušao je da je zavari. Međutim zbog visoke temperature pritisak u gumi se porastao i guma je eksplodirala. Čovek je na mestu ostao mrtav, a njegovu suprugu, koja je bila u dvorištu ispred garaže i kačila oprano rublje, detonacija je bacila na zemlju.

Ona je odmah prevezena u slavonskobrodsku bolnicu gde su joj konstatovane lakše povrede. Prema svedočenjju prijatelja i rodbine, nesretni Žarko stradao je od komada gume koji ga je pogodio u glavu zadao smrtne povrede.

"Bila sam ispred kuće kada je odjeknula strašna eksplozija, strašno sam se uplašila. Neko od komšija povikao se čula kod Tomića, nisam imala snage da odem tamo, a i bolje jer sam kasnije čula da je prizor bio jeziv" kaže komšinica koja živi sedamdesetak metara od kuće nastradalog Tomića.

"Pre nekoliko godina Kanižu je zahvatila pijavica koja je Tomićima skinula crep s kuće. Kada je otišao da popravi krov pao je i povedio kuk, zbog čega je morao da se penzioniše – rekao je rođak Žarkove supruge.

Iza Žarka ostalo je troje odrasle dece, dva sina koji žive u Nemačkoj i kćerka koja se udala i živi nekoliko kuća dalje od njih. "Ovo je za nas veliki šok, još nismo svesni toga što nas je pogodilo", kaže kćerka koa se brine i za majku koja je u teškom šoku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track