SMRT NA SVETILIŠTU KRAJ KAŠTELA: Grom ubio devojku na očevom grobu!
Foto: Facebook

nastradala pesnikinja

SMRT NA SVETILIŠTU KRAJ KAŠTELA: Grom ubio devojku na očevom grobu!

Hrvatska -

SPLIT - Bila je sanjar, nežna umetnička duša, živela je za muziku... Neka mi netko kaže, ima li pravde, da tako dobri, divni ljudi odlaze, jecajući je rekla Nataša Reić Matković, splitska pevačica i prijateljica Angele Bonacin (32) iz Kaštel Sućurca

Angela (32) je tragično nastradala od udara groma tokom iznenadne oluje u petak oko 19.20 sati. S prijateljicom (39) je išla na groblje u Sućurcu na padinama Kozjaka, gde je i svetište Gospe na Hladi. Nosila je cveće na grob svog oca Duje. Pomolila se za njega uoči praznika svetog Dujma, njegovog imendana. Otac joj je iznenada preminuo u januaru ove godine, od srčanog udara.

Videvši crne oblake, Angela i prijateljica su se uputile kući. Iznenada je počela snažna grmljavina, a zatim i kiša praćena gradom. Njih dve zatekle su se ispod 20-ak metara visokog čempresa na ulazu u groblje kad je u njega svom silinom udarila munja.

Od udara stablo čempresa se dužinom od sedam, osam metara, rascepalo, a komadići drveta leteli su svuda naokolo, a devojke su ostale da leže na zemlji.Ubrzo su stigla dva vozila hitne. Pokušali su da reanimiraju Angelu, ali joj nije bilo spasa. Njena prijateljica je još u splitskoj bolnici. Od udara groma zadobila je opekotine.

- Ceo dan bilo je sunčano, ali videlo se da se oblaci skupljaju iznad Kozjaka. Kad je počelo da grmi, još je bilo sunca. Nekoliko puta grom je udario tako glasno da te prođe jeza i ako se ne bojiš grmljavine. Kako smo čuli udario je i u dalekovod - govore šokirani meštani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track