NOVI DETALJI UBISTVA U PLOČAMA: Karmen je ubila muža zbog postporođajne depresije?
Foto: Printscreen Večernji.hr

Stravično

NOVI DETALJI UBISTVA U PLOČAMA: Karmen je ubila muža zbog postporođajne depresije?

Hrvatska -

Karmen Matana Đorđević zasad se brani ćutanjem, a njen advokat Dragan Pištalo, rekao je da će se obaviti veštačenje kako bi se utvrdilo da li je u vreme ubistva bila neuračunljiva s obzirom na to da je još uvek bila pod postporođajnim stresom.

Tužilac joj na teret nije stavio nikakve posebno teške okolnosti ubistva, nego je terete za tzv. obično ubistvo za koje je predviđena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Karmen Matana Đorđević u međuvremenu postala je svesna svog čina, teško podnosi pritvor i odvojenost od deteta, ali zasad nema potrebe za premeštanje u zatvorsku bolnicu jer u pritvoru dubrovačkog zatvora ima svu potrebnu zdravstvenu pomoć.

Tromesečna beba, koja je posle ubistva ostala u stanu Sašinog brata u istoj zgradi, i dalje je u stričevoj porodici. O njenoj brizi odlučiće se u postupku koji će pokrenuti nadležni centar za socijalnu pomoć.

Ubistvo se desilo u subotu oko jedan sat, kada je Karmen u kuhinji zarila nož u srce suprugu. Izvori iz Htine pomoći, koju je prvo pozvala, ispričali su kako je žena prilično hladno rekla kako je ubila muža, posle čega su oni obavestili policiju.

Policajci koji su došli na lice mesta, primetili su da je žena pod uticajem alkohola, ali je bila smirena i normalno je razgovarala.

Iskusni kriminalisti kažu da je ubod Saši Đorđeviću bio smrtonosan i da bi preživeo da je bio uboden negde drugde. Prema policijskom saopštenju, ubistvu je prethodila tuča i svađa. Njihovo tromesečno dete spavalo je u susednoj sobi.

Karmen je završila u pritvoru tri dana posle svoga rođendana koji je kobne večeri proslavila u izlasku s prijateljicama.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track