HOROR U ZAGREBU: Pištoljem ubio ženu dok su sitna deca spavala na spratu iznad, pa presudio i sebi
Foto: Profimedia

Zločin koji je sve šokirao

HOROR U ZAGREBU: Pištoljem ubio ženu dok su sitna deca spavala na spratu iznad, pa presudio i sebi

Hrvatska -

Još se ne zna zašto je Josim Marušić (60), koji je preminuo u bolnici, ubio suprugu Sandru (47), ali njegova rodbina kaže da je bio jako ljubomoran.

Posle žestoke svađe sa suprugom, Marušić je izvadio pištolj i pucao u sebe.

Policiju su najverovatnije pozvali podstanari koji žive na prvom spratu dvospratne kuće, a kad je vozilo Hitne pomoći stiglo, Marušić je još bio živ, ali u kritičnom stanju. Preminuo je u vozilu Hitne pomoći koje ga je prevozilo u KBC Zagreb.

Sandra nije davala znakove života.

Ova strašna nesreća dogodila se u kući u zagrebačkom naselju Petruševec. Za vreme nesreće u kući se nalazilo i njihovo dvoje maloletne dece, koja su spavala. Jedno ide u vrtić, a drugo je tek pošlo u osnovnu školu. Iz sna su ih trgli pucnji iz pištolja. Tokom jučerašnjeg dana o deci se brinula socijalna radnica, a tek treba da se odredi staratelj, koji će najverovatnije biti neko od članova mnogobrojne familije.

Josipu je ovo bio drugi, a Sandri treći brak. Iz svih brakova, iza sebe su ostavili ukupno osmoro dece. Najstariji sin celo jutro je neutešno stajao u dvorištu. Nije imao snage ništa da komentariše.

U porodičnu kuću Marušićevih ubrzo je počela da stiže mnogobrojna rodbina, koja je na radiju čula za tragediju.Tokom policijskog ispitivanja članovima porodice je pozlilo pa je Hitna pomoć morala ponovo da interveniše.

"Svi smo bez reči. Ne pušta nas policija unutra. Ne znamo zašto bi se čovek odlučio na tako nešto. Niko nije imao pojma da on uopšte ima pištolj", rekla je jedna rođaka Jutarnjem listu.

"I on i ona iza sebe su imali nekoliko brakova i više dece, a zajedno su više od deset godina. On je bio u ratu i vojni je penzioner. Inače je iz Sanskog Mosta, a u Zagreb se doselio još pre rata. Ponekad je uz penziju znao da zaraditi i s polovnim automobilima, ali ništa posebno", kaže jedan Marušićev prijatelj.

Članovi familije, prijatelji i komšije ne mogu da dokuće zašto je Marušić počinio ovako težak zločin. Jedan od njegovih prijatelja kaže da je bio ljubomoran na svoju 13 godina mlađu suprugu. Čuo je i da su se pre nešto više od mesec dana zbog toga žestoko svađali, pa čak i da se ona na mesec dana bila odselila od njega, ali se ipak vratila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track