PUPOVAC: SDSS ne učestvuje u prekomponovanju većine u Saboru
Foto: Fonet

Borba za glasove

PUPOVAC: SDSS ne učestvuje u prekomponovanju većine u Saboru

Hrvatska -

"Mi smo rekli šta mislimo da je najbolje za zemlju. Da se velike stranke dogovore za prevremene izbore. Ako odluče drugačije onda moraju izneti argumente da je takvo rešenje održivo", rekao je kratko novinarima poslanik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

Istovremeno, Pero Ćorić iz proustaške Hrvatske stranke prava Ante Starčević žestoko je kritikovao Pupovca zbog same ideje da bi SDSS mogla da uđe u vladu.

Pero Ćorić ogorčen što Pupovcu uopšte pada na pamet da bi Srbi mogli da uđu u hrvatsku Vladu (Foto: Printscreen YouTube)
Pero Ćorić ogorčen što Pupovcu uopšte pada na pamet da bi Srbi mogli da uđu u hrvatsku Vladu (Foto: Printscreen YouTube)

"Nikakvu vlada s Miloradom Pupovcem i SDSS nećemo podržati. To ne dolazi u obzir. Ne samo SDSS, nego i SDP i HNS. Nikada one koju su pripadali bivšoj nesposobnoj i nehršćanskoj vlasti. Ja smatram Pupovca etnosrbinom, a program njegove stranke je zločinački. Jedno 'S' koje su dodali u svoje ime... To su oni koji su nas ubijali, meni spalili dve kuće", izjavio će Ćorić za regionalnu TV N1.

Ćorić je "ruka" na koju HDZ najverovatnije računa u novoj saborskoj većini. On tvrdi da novih izbora neće biti jer da su ih "HDZ, Orešković ili Most hteli, već bi ih imali".

"Verujem da će se u sledeća 72 sve sata srediti. Uveren sam da izbora neće biti. Pred turističku sezonu, u ovakvoj ekonomskoj situaciji na izbore se ne ide. Zbog građana. Kad sam ja prvi potpisao za opoziv premijera napravio sam to iz jasnog razloga. Stavili smo čoveka da igra fudbal, a uopšte ne zna pravila igre. Možemo ga malo kazniti, pustiti ga par dana da kleči na kukuruzu. Svaka opcija je bolja od izbora i vraćanja onih koje smo smenili", rekao je Ćorić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track