DRAMA U NOVIGRADU: Sprečeno iseljavanje žene koja brine o 50 pasa
Foto: Facebook/Živi Zid

Policija došla po treći put

DRAMA U NOVIGRADU: Sprečeno iseljavanje žene koja brine o 50 pasa

Hrvatska -

Dramatično je bilo jutros ispred kuće Vide Fojfer u hrvatskom Novigradu, gde je policija došla treći put kako bi sprovela deložaciju.

Vlasnica kuće se u jednom trenutku popela na krov i pokušala da skoči, ali su je u tome sprečili članovi političkog pokreta Živi zid. Intervenisale su i dve ekipe Hitne pomoći.

Članovi stranke došli su da joj daju podršku i spreče iseljavanje, a osim činjenice da će žena završiti na ulici, svi su bili vrlo uznemireni i zbog pedesetak pasa, jer se u kući nalazi i azil za napuštene životinje s područja Novigrada i Bujštine. Na kraju, policija se posle tri sata povukla. Deložacija je odgođena do izricanja presude, koja se očekuje sledeće nedelje.

Članovi Živog zida rekli su da su tokom dana dobili informaciju da će napušteni psi iz dvorišta, u slučaju da Vida bude izbačena iz svoje kuće, biti uspavani.

Iz Grada Novigrada kažu da znaju za problem, ali s njim nemaju veze. Tvrde i da na njihovom području ne postoji problem napuštenih životinja te su one koje se nalaze na Vidinom posedu ili njene ili iz drugih mesta u županiji.

Inače, banka je 1999. godine dala kredit od 75.000 maraka, umesto 300.000, kako bi Vida uredila kuću i bavila se turizmom, kaže njen advokat Branislav Vukojević.

"Dali su joj samo deo, kuću nije uredila i nije imala kako da vrati kredit, a onda su se uknjižili kao vlasnici nekretnine koja vredi više od 600.000 evra", kaže on.(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track