HOROR U SPLITSKOJ BOLNICI: Pacijentkinja 10 dana ležala na krvavim čaršavima, izujedale je stenice!
Foto: Printscreen Jutarnji.hr

užasni uslovi

HOROR U SPLITSKOJ BOLNICI: Pacijentkinja 10 dana ležala na krvavim čaršavima, izujedale je stenice!

Hrvatska -

SPLIT - U kakvom je stanju KBC Split svedoče priče muškarca koji je ležao na Urologiji i pacijentkinje s Endokrinologije

Žena je primljena na lečenje pre 10-ak dana i sve to vreme ležala je u krevetu na kom nisu bili promenjeni čaršavi. Pacijentikinja je 10 dana ležala na prljavim, od znoja mokrim i krvavim čaršavima. Naravno da je tražila čistu posteljinu, ali medicinska sestra joj je rekla da nema čaršava. Da stvar bude još gora, pacijentkinju su po nogama i rukama izujedale stenice.

"Po celu noć se grebem po telu i ne mogu da spavam od tih napasnika. Imam "mali milion" uboda i sve me svrbi", potvrdila nam je gospođa.

Kako dušecii u KBC-u nisu godinama menjani, stjenice imaju idealno stanište. Prema izvorima Slobodne Dalmacije u bolnici postoji i gomila komaraca, koji očigledno negde blizu imaju leglo, ali sagovornica tvrdi da je sigurna da su je napale stenice, jer joj je ćerka svakodnevno donosila sredstva protiv komaraca.No, to nisu jedini problemi na Križinama. Često nema tople vode u obnovljenom zdravstvenom kompleksu pa se bolesnici kupaju u hladnoj vodi." Zaudaram kao tvor, jer ne mogu da se okupati. Svakih pola sata moram da idem pod tuš da vidim ima li tople vode. Ovo je sramota, pa gde mi to živimo", pita se pacijent s Urologije na Križinama.

Nedostaje i osuđe i pribor za jelo, pa pacijenti supu dobijaju u šoljicama za kafu, i to ako im ko da je sipa u njih. Naime, pre ručka dobiju šoljice, a supu u termos-boci.

Zbog svega spomenutog, s Križina savetuju pacijente da od kuće donesu svoje čarfave, tanjure, pribor za jelo, činije, tablete protiv komaraca i kremu protiv ugriza ili uboda gamadi. V.d. upravnik KBC-a, dr. Iva Jurić nije se želeo da da komentar na situaciju u splitskom KBC-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja