MANIJACI HARAJU SPLITOM: U poslednje dve nedelje prijavljeno tri silovanja turistkinja
Foto: Shutterstock

Stravično

MANIJACI HARAJU SPLITOM: U poslednje dve nedelje prijavljeno tri silovanja turistkinja

Hrvatska -

Splitskoj policiji prijavljna su dva nova slučaja silovanja, najpre je to učinila 25-godišnja Kanađanka, a jutros 18-godišnja Austrijanka, dok je njena 21-godišnjica sunarodnica prijavu podnela pre nekoliko nedelja, preneo je portal Index.hr, uz napomenu da ovakvi slučajevi nisu novost i da ih svake sezone bude po nekoliko.

Kanadska državljanka je policiji ispričala da se probudila u Žrnovnici u društvu nepoznatog muškarca. Rekla je da ne zna je li silovana, ali slučaj je prijavila.

Seća se, rekla je, da su joj ponudili prevoz sa Bačvica, ali da je umesto u iznajmljenom apartmanu završila sedam kilometara dalje u Žrnovnici. Sumnja da su je drogirali i silovali, a policija će, kako se navodi, pokušati da utvrdi šta se zaista dogodilo.

Jutros je svoj slučaj prijavila 18-godišnja Australijanka koja je policiji ispričala da je bila u disko klubu na Supetru, a da je s jednim mladićem završila na plaži. Kaže da su je držala dvojica, a da ju je on silovao. Iznela je, kako nezvanično saznaje ovaj portal, nekoliko varijanti događaja.

Naloženo je, kaže, da se devojke pregledaju kako bi se ustanovilo da li imaju povrede koje bi mogle da se povežu sa nasilnim polnim činom.

Pre samo nekoliko nedelja silovanje je splitskoj policiji prijavila i njena 21-godišnja sunarodnica, koja je kao počinioca navela 25-godišnjeg Britanca u Hvaru. Njemu je oduzet pasoš s obavezom javljanja policiji, a ona je pak nastavila letovanje van Hrvatske.

Index.hr konstatuje da ovakvi slučajevi nisu novost.Tokom svake sezone na splitskom području bude po nekoliko ovakvih prijava, navodi se i podseća da je prošle godine 18-godišnja Norvežanka prijavila trojicu mladih Australijanaca za silovanje u splitskom klubu.

U zatvor nisu išli, platili su joj 20.000 evra i vratili se u svoje zemlje.Takođe prošle godine je silovanje na jahti kod Hvara prijavila 21-godišnja Britanka, a zločin su počinili 23-godišnji Saudijac i 33-godišnji Jemenac koji su se takođe nagodili tako što su platili određeni novčani iznos i izbegli zatvorsku kaznu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track