LEGAO NA PAPUČICU ZA GAS: Kosovski Albanac jurcao 268 kilometara na sat kroz Hrvatsku!
Foto: Printskrin

Oborio rekord

LEGAO NA PAPUČICU ZA GAS: Kosovski Albanac jurcao 268 kilometara na sat kroz Hrvatsku!

Hrvatska -

ZAGREB - Ovog vikenda na donici autoputa Bregana-Lipovac Policijska uprave brodsko-posavske je imala čak četiri slučaja drastičnog prekoračenja dozvoljene brzine

Na toj deonici najveća dozvoljena brzina je 130 km na sat. Prva dva vozača uhvaćena su u saopbraćajnom prekršaju na južnoj traci autoputa u blizini Sibinja u subotu 24. jula 1 sat iza ponoći odnosno 25. jula oko 9,30 sati, kada su izmerene brzine od 211 i 221 km/h.

Brzinom od 211 km/h vozio je 41-godišnji državljanin Srbije automobilom "audi" švajcarskih registracija, a brzinom od 221 km/h 39-godišnji makedonski državljanin, automobilom "mercedes", također švicarskih registracija.

U blizini Brodskog Stupnika brzinom od 245 km/h jurio je 40-godišnji državljanin BiH automobilom "mercedes" nemačkih registarskih oznaka, dok je najveća brzina izmerena u subotu 23. jula oko 7,30 sati u blizini Brodskog Stupnika, a iznosila je 268 km/h, što je do sada najveća izmerena brzina u Republici Hrvatskoj.

Ovom brzinom kretao se 36-godišnji državljanin Kosova, automobil "mercedes" švajcarskih registracija.

Sva četiri vozača su kažnjena novčanim kaznama sa po 2.000 kuna (280 evra) i jednomesečnom zabranom vožnje u Hrvatskoj, saopštila je policija.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja