TERORISTA UHAPŠEN U HRVATSKOJ: Murat Katulaj (52) letovao sa ženom i decom u Splitu!
Foto: Printscreen Zagorje.com

Iznajmio vilu sa četiri zvezdice

TERORISTA UHAPŠEN U HRVATSKOJ: Murat Katulaj (52) letovao sa ženom i decom u Splitu!

Hrvatska -

SPLIT - Međunarodni terorista, 52-godišnji Murat Katulaj koga Turska traži zbog niza terorističkih akcija uhapšen je u Kostanju kod Omiša, gde se odmarao sa porodicom

Katulaj, koji živi u Nemačkoj došao je u Kostanje na odmor u subotu popodne, a hrvatska policija ga je uhapsila nakon nepuna tri dana odmora koje je proveo sa suprugom i troje dece, piše Slobodna Dalmacija.

“Došao je u "mercedesu" terencu, kao ona pogrebna vozila. Nije puno šetao po mestu, osim što je kupovao hranu u obližnjoj prodavnici. S njim je dva puta bila i žena”, ispričala je jedna meštanka. Turčin je, inače, iznajmio kuću s bazenom, a kuća za odmor ima četiri zvezdice.

Prema podacima koje je ŽDO Split dobio na temelju međunarodne Interpolove poternice raspisane za 52-godišnjim državljaninom Turske Muratom Katulajem, njega Turska traži zbog sudelovanja u više terorističkih napada u raznim delovima Turske u periodu od 1989. do 2001.

Osumnjičen je da je bio aktivista terorističke organizacije TIKKO, koja je u svojim napadima ubijala civile, vojnike i policajce. Interpol je za njim raspisao poternicu pre pet godina. TIKKO je skraćenica za vojno krilo ultralevičarske Komunističke partije Turske/ Marksističko-lenjinističke (TKP/ML), nazvanoj Oslobodilačka vojska radnika i seljaka Turske.

Nakon što mu bude određen ekstradicijski pritvor i nakon što najverovatnije bude izručen Turskoj, s kojom Hrvatska ima ugovor o međunarodnoj pravnoj pomoći, Muratu će se suditi u Turskoj gde mu preti kazna doživotnog zatvora.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track