PRIVEDEN RATNI KOMANDANT: Marširao Kninom i pevao Za dom spremni
Foto: Youtube/Printscreen

Tokom proslave Oluje

PRIVEDEN RATNI KOMANDANT: Marširao Kninom i pevao Za dom spremni

Hrvatska -

Pred sud u Šibeniku danas je priveden Marko Skejo, ratni komandant 9. Bojne HOS-a "Rafael Boban", koji je zajedno s pripadnicima te jedinice po završetku proslave "Oluje" marširao ulicama Knina uz povike "Za dom spremni" i pevao "pesme neprimerenog sadržaja", prenose hrvatski mediji.

Portparol šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor potvrdila je da je privedena još jedna osoba zbog remećenja javnog reda i mira u Kninu, a "Jutarnji list" navodi da je reč o 60-godišnjem Skeji.

"Zbog povika neprimerenog sadržaja uz podizanje optužnog predloga prekršajnom sudiji u subotu priveden je 60-godišnjak. Reč je o događaju koji se dogodio u centru Knina u 12.30 časova nakon centralne proslave", istakla je Kosorova.

Prema njenim rečima, u vezi s tim događajem, policajci su na lice mesta uručili optužne predloge petorici građana o pokretanju postupka zbog prekršaja javnog reda i mira.

"Policija i dalje radi na utvrđivanju identiteta ostalih učesnika", rekla je Kosorova, dodajući da je optužni predlog uručen i jednoj mlađoj osobi koja je prekršajno prijavljena jer je remetila javni red i mir noseći obeležja neprimerenog sadržaja za vreme večernjeg koncerta u Kninu.Kosorova je navela da su zbog paljenja zastave Srbije juče u Kninu šibenski policajci podneli krivičnu prijavu protiv 44-godišnjeg muškarca iz Osijeka i 27-godišnjeg mladića iz Metkovića za krivično delo povreda ugleda strane države.

Ona je potvrdila da je po završetku koncerta optužni predlog o pokretanju prekršajnog postupka uručen i pevaču Marku Perkoviću Tompsonu i da pritom nije bilo nikakvih problema između policijskih službenika i Tompsonovog obezbeđenja.

Kontroverzni pevač je prekršajno prijavljen zbog uzvika "Za dom spremni" prilikom pevanja pjesme "Čavoglave", a policija je to okvalifikovala kao prekršaj javnog reda i mira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track