FRANCUSKI DIPLOMATA DIVLJAO ZAGREBOM: Mrtav pijan oštetio 6 automobila, lomio sve pred sobom
Foto: Profimedia

Odnesen na trežnjenje

FRANCUSKI DIPLOMATA DIVLJAO ZAGREBOM: Mrtav pijan oštetio 6 automobila, lomio sve pred sobom

Hrvatska -

Stanislas Hubert (40), francuski diplomata je dok je vozio u pijanom stanju oštetio više vozila u Zagrebu, a zatim je vozio u suprotnom smeru

Francuz je posle toga priveden i odnesen na trežnjenje.

Ataše za administrativnu i evropsku saradnju francuske ambasade u Hrvatskoj je napravio je haos u noći između srede i četvrtka, u centru Zagreba, a kada ga je policija zaustavila odbio je da izađe iz vozila.

Njemu je izmereno više od 2,8 promila alkohola u krvi, posle čega ga je Hitna pomoć na nosilima odvela u Kliničko-bolnički centar gde se otreznio.

Francuska ambasada potvrdila je juče da je njihov službenik učestvovao u incidentu u Zagrebu.

Hubert je vozilom Dačija Daster sa diplomatskim tablicama vozio u suprotnom smeru, najpre je udario u jedan automobil, posle čega se njegovo vozilo odbilo i udario u još dva.

Divljanje je nastavljeno, kada je oštetio i jedno parkirano vozilo, a na kraju je ukupno oštetio šest vozila i polomio stubiće koji se nalaze na trotoaru, a usput je nekoliko puta prelazio preko pruge.

U bolnici je konstatovano da mu je naprsao grudni koš, verovatno od udarca u volan automobila.

Pojavila se informacija da je prilikom primanja Stanislasa Huberta u KBC Zagreb navedeno da je on bio na suvozačkom mestu u vozilu. Međutim, stanari iz okolnih zgrada koji su bili očevici incidenta navode da je u vozilu bila samo jedna osoba.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track