MILANOVIĆ: Ekonomski odnosi sa Srbijom su odlični
Foto: Fonet

Povodom Kroacija foruma

MILANOVIĆ: Ekonomski odnosi sa Srbijom su odlični

Hrvatska -

ZAGREB - Predsednik hrvatske Socijaldemokratske partije (SDP) i lider Narodne koalicije Zoran Milanović izjavio je u utorak da su ekonomski odnosi Srbije i Hrvatske odlični i da posete srpskih zvaničnika Dubrovniku ili Glini tu neće ništa promeniti.

"U tom smislu hrvatski preduzetnici dobro rade, a dolazak Vučića ili Nikolića u Dubrovnik ili Glinu neće ništa promeniti", rekao je Milanović na molbu da prokomentariše odnose Hrvatske i Srbije i najavljenu posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Dubrovniku, prenosi Hina.

Milanović, koji je posetio sever Hrvatske, nije želeo da komentariše sastanak dva braniteljska udruženja u Zagrebu u vezi zakona Srbije o univerzalnoj jurisdikciji nad ratnim zločnima, kratko rekavši da su njegovi stavovi oko posebnih zakona Srbije jasni.

Branitelji su ranije u utorak apelovali na hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović da im ugovori susret sa srpskim premijerom, a posle toga su sa Milanovićem razgovarali o, kako su naveli, odnosima sa Srbijom i poglavljima 23 i 24.

Hrvatski branitelji saopštili su da insistiraju na dijalogu sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, smatrajući da je to jedini siguran način da se dođe do konkretih rezultata, apeluju na smirivanje tenzija u odnosima sa Srbijom, a hrvatske političare pozivaju da se ne služe huškačkim jezikom.

Vučić je juče rekao da još nije doneo odluku o tome da li će učestvovati na Kroacija samitu u Dubrovniku.

"Nisam još doneo konačnu odluku, samo zato što ne vidim šta bismo supstancijalno mogli da uradimo. Ali sam uvek spreman za razgovor", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track