KOLINDA O HAPŠENJU OSUMNJIČENOG ŠPIJUNA: Ovo je vrlo neobično ponašanje Srbije
Foto: Nebojša Mandić

Iznenađena

KOLINDA O HAPŠENJU OSUMNJIČENOG ŠPIJUNA: Ovo je vrlo neobično ponašanje Srbije

Hrvatska -

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u subotu da nema saznanja da je osoba koja je uhapšena u Srbiji povezana s nekom od hrvatskih službi i ocenila da je ponašanje Srbije neobično, kao i objavljivanje vesti o tome u srpskim medijima.

"Nemamo nikakvih saznanja da je osoba koja je uhapšena povezana s bilo kojom od hrvatskih službi. Mogu samo reći da je ovo vrlo neobično ponašanje Srbije. Treba zaista sniziti tenzije, jer ukoliko bi bila reč o nekome ko je povezan s našim obaveštajnim sistemom, onda se to iskomunicira pre svega preko diplomatskih i relevantnih službi, a ovo objavljivanje mi je u najbolju ruku vrlo neobično", izjavila je novinarima Grabar Kitarovićeva u mjestu Lukeži.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je u petak da je srpska Bezbednosno-informativna agencija (BIA) uhapsila muškarca osumnjičenog za špijunažu, državljanina Srbije i Hrvatske, a beogradski mediji navode da je reč o Srbinu, bivšem pripadniku jugoslovenske vojske, koji je radio za hrvatske obaveštajne službe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track