HRVATSKI MEDIJI: Milanović će danas objaviti da se povlači sa liderske pozicije?
Foto: Beta

Najavio vanrednu konferenciju za novinare

HRVATSKI MEDIJI: Milanović će danas objaviti da se povlači sa liderske pozicije?

Hrvatska -

Nakon debakla Narodne koalicije, okupljene oko SDP-a, njen lider Zoran Milanović se povlači sa čela stranke i to će saopštiti danas, piše riječki Novi list.

Milanović je za danas u 14.00 najavio konferenciju za novinare, ali nije najavljena tema.

Riječki dnevnik blizak SDP-u navodi da će Milanović danas saopštiti da se neće kandidovati na narednim unutarstranačkim izborima, koji moraju uslediti za najviše pola godine.

Pozivajući se na nezvanična sažnanja, list piše da će Milanović faktički odstupiti sa mesta predsednika te stranke.

Podseća se, naime, da je Stautom SDP propisano da stranka u roku od 150 dana posle parlamentarnih izbora bira rukovodstvo.

Radi se o jednoj od demokratičnijih stranačkih normi koja nacionalnog stranačkog lidera, kao i one lokalne, tera da nakon parlamentarnih, odnosno lokalnih izbora, članstvu podnese račun.

Kao najizgledniji kandidati za njegovog naslednika spominju se SDP-ov evroparlamentarac Tonino Picula, potom ministar pomorstva, saobraćaja i infrastrukture u bivšoj vladi SDP Siniša Hajdaš Dončić, istarski esdepeovac koji je u mandatu njihove vlade bio na čelu saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sistem Peđa Grbin, kao i ministar policije u bivškoj vladi Ranko Ostojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track