ŠOK NA PUTU ZA BIOGRAD: Devojka vozila po magistrali, a onda se pojavila cela porodica veprova
Foto: AP 2015

(Ne)prijatno iznenađenje

ŠOK NA PUTU ZA BIOGRAD: Devojka vozila po magistrali, a onda se pojavila cela porodica veprova

Hrvatska -

Pre neko jutro, na Jadranskoj magistrali, kod skretanja za turističko naselje Crvena luka, devojka M.Č. doživela je neobično iskustvo koje će, kaže, pamtiti ceo život.

"Išla sam na posao u Biograd kao i svakog dana, vozila sam 60-70 kilometara na sat. Kad sam došla blizu skretanja za Crvenu luku, odjednom je s desne strane puta iz šume istrčao ogroman vepar. Prošao je samo metar od auta. Nekako sam uspela da zakočim da ga ne udarim, a onda je iza njega krenulo još desetak malih veprića. Na kraju te kolone, iza njih, došao je još jedan veliki vepar. Ali, on nije krenuo preko puta, nego se snažno zatrčao i zabio u moju desnu stranu automobila. Dobro je udubio suvozačeva vrata, a njemu nije bilo ništa. Otresao se i priključio svojoj familiji nestavši u borovoj šumi", govori M.Č.

DOK JE ŠETAO PSA NAPAO GA DIVLJI VEPAR: Kuja spasila gazdu sigurne smrti!

"Kad sam ispričala svojim prijateljima što mi se dogodilo, rekli su mi da u takvim slučajevima, kad porodica divljih svinja prelazi ulicu, na početku i na kraju kolone obično budu roditelji", dodaje."Najvažnije je da sam ja dobro, da se ništa nije dogodilo. To što su se vrata malo udubila rešićemo, ali mislim da treba nešto preduzeti zbog ovakvih pojava. Lako je dok je šteta samo na kolima, ali kad neko izgubi život, biće kasno s upozorenjima", kaže ona.

I nije da nije u pravu. Prošle nedelje na čopor svinja naleteo je vozač na putu između Polače i Biograda. Njemu, na sreću, nije bilo ništa, ali je dobro stradao auto i nekoliko svinja. Iz zadarske policije rekli su da je slična situacija s divljim svinjama zabeležena u Banjevcima kod Stankovaca.

Roko Pavić, sekretar Lovačkog saveza Zadarske županije kaže da je divlja svinja postala invazivna vrsta na području cele Dalmacije.

UŽASAN PRIZOR NA ULICAMA SARAJEVA: Ubio vepra pa ga provozao kroz grad

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track