(VIDEO) MILANOVIĆ DOBIO NASLEDNIKA: Davor Bernardić je novi lider SDP
Foto: Printscreen Yt

Smene na vrhu

(VIDEO) MILANOVIĆ DOBIO NASLEDNIKA: Davor Bernardić je novi lider SDP

Hrvatska -

Davor Bernardić je večeras pobedio na unutarstranačkim izborima SDP-a.

Rođen je 1980. godine u Zagrebu gde je diplomirao fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu. Bio je odličan student a u 18-toj godini posle smrti oca ulazi u politiku. Od 2008. do 2010. obavljao je dužnost predsednika Foruma mladih SDP-a Hrvatske, a dve godine kasnije pobedio je na izborima u trci za predsednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb.

Bernardić je 2013. odneo još jednu unutarstranačku pobedu i to u trci za šefa zagrebačkog SDP-a, prenosi Index.hr. Posle jučerašnje pobede Bernardić se obratio prisutnim članovima stranke, nakon čitanja rezultata.

"Danas je pobedio SDP. Hvala Zoranu Milanoviću na svemu što je uradio za SDP. Hvala na demokratskom iskoraku na upravljanju za vreme naše vlade. Hvala ljudima koji su me podržavali svih ovih godina u vremenima kad je bilo najteže",kazao je Bernardić.

On je dodao da je SDP pokazao da se može menjati u ključnim trenucima za Hrvatsku.

On je još 2008. bio član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, a od juna 2012. član Predsedništva SDP-a Hrvatske, bio je i predsednik Gradske skupštine Grada Zagreba i poslanik u Saboru od 2008. godine. U šestom sazivu Hrvatskog sabora bio je član više odbora.

"Od sutra krećemo da gradimo dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti, u kojem svako može da da svoj doprinos. Brinemo o onima koji su siromašni, ali brinemo i o onima koji rade u kreativnim industrijama, ali uvek u zaštitu radnika, ljudi koji žive od svoga rada", rekao je novi lider SDP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track