PUPOVAC UPOZORAVA: Ni posle tri dana niko nije reagovao na tablu ZA DOM SPREMNI
Foto: Printscreen Facebook

Šokantno

PUPOVAC UPOZORAVA: Ni posle tri dana niko nije reagovao na tablu ZA DOM SPREMNI

Hrvatska -

ZAGREB - Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je da ni treći dan pošto je u Jasenovcu postavljena tabla sa ustaškom parolom "Za dom spremni", niko od nadležnih organa vlasti nije reagovao.

Pupovac je na Fejsbuku naveo da u slučaju Jasenovca nije reagovala policija, zasad ni državnog tužilaštvo, a ne čuju se ni najviši predstavnici države.

"Hoćemo li ponovo čuti optužbe, kao tokom ovogodišnje komemoracije u Jasenovcu, da svojim nedolaskom na službenu komemoraciju vređamo sećanje na žrtve? Ili će se službene komemoracije i rad Memorijalnog područja Jasenovac zasnivati na toleranciji vređanja i negiranja žrtava logora smrti kao što je bio Jasenovac? Ovaj put u Jasenovcu samom", napisao je Pupovac.

Prema njegovim rečima, kad se u Jadovnu, drugom logoru po strahotama i broju ubijenih u prvim mesecima NDH, pojavi neko sa sumnjivim natpisom ili obeležjem, policija odmah izdvaja one koji na komemoraciju dolaze sa znamenjima ili porukama koja se prepoznaju kao "četnička".

Veterani HOS-a su u centru Jasenovca, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracijskog logora, otkrili spomen-obeležje na kojem je uklesana ustaška parola "Za dom spremni", objavile su juče Novosti, portal Srpskog narodnog veća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track