INDEX.HR: Dok smo se rugali Kolindinom gafu o diplomatima, umalo da propustimo ovu licemernu izjavu
Foto: Nebojša Mandić

INDEX.HR: Dok smo se rugali Kolindinom gafu o diplomatima, umalo da propustimo ovu licemernu izjavu

Hrvatska -

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sinoć je govorila na svečanom prijemu koji se održao u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", a povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske.

Javnost je zabavio Kolindin gaf kad je pozdravila sve diplomate s kojima je u doba priznanja Hrvatske (1992) sarađivala.

Naime, Kolinda je 1992. godine imala 23 godine i bila je studentkinja engleskog i špalskog na Filozofskom fakultetu. Tek 1993. je diplomirala i zaposlila se u Ministarstvu inostranih poslova. Ali sinoć je izrekla jednu prilično licemernu izjavu kad je reč o statusu mladih u Hrvatskoj.

"I prvi nam je zadatak da osiguramo ostanak, opstanak i dobrobit naših mladih ovde u Hrvatskoj, da nam ne odlaze širom sveta. Jer ja doista verujem da Hrvatska ima sve preduslove da bude prosperitetna država u kojoj će ljudi ostajati i u koju će se vraćati. Imamo slavnu istoriju, prekrasan geografski položaj, klimatske uslove, resurse. I ono što je najbitnije, imamo marljive i dobre ljude", rekla je sinoć Kolinda. I jutros je u Saboru još jednom ponovila o važnosti ostanka mladih u zemlji.

Zanimljivo, pre samo dva meseca u središtu javnosti bila je nebriga Predsedništva o mladima. Naime, posle višemesečnog natezanja, Predsedništvo je krajem novembra priznalo da je njihov Kabinet za mlade postojao samo formalno na papiru. Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je taj kabinet, kroz formu Saveta, obećala mladima tokom predizborne kampanje, ali nikad ga nije napravila. Ostao je mrtvo slovo na papiru, odnosno internet stranicama Predsedništva, a kasnije je i odatle uklonjen.

Slično je i sa Poverenikom za mlade, kog na Pantovčaku nema od oktobra 2015., premda je tokom predizborne kampanje gromko najavljivano njegovo postavljanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track