OVA SVAĐA ZASENILA IZBOR HRVATSKE VLADE: Težak sukob Pernara i Pupovca u parlamentu
Foto Printscreen Facebook, Foto: Facebook

Prepucavanje

OVA SVAĐA ZASENILA IZBOR HRVATSKE VLADE: Težak sukob Pernara i Pupovca u parlamentu

Hrvatska -

Izbor nove hrvatske vlade u parlamentu ostao je u senci sukoba Ivana Pernara sa Miloradom Pupovcem i Furiom Radinom, piše portal Index.hr.

Kako se navodi, Pernar, iz Živog zida, kritikovao je ponašanje manjinskih poslanika kojima, kako je rekao, smeta on, a ne ustaška ploča u Jasenovcu. On je poručio poslanicima manjina da će ih HDZ "utopiti u čaši vode", kao i da vladajuću stranku nije briga ni za Hrvate, a kamoli za Srbe.

Pernar je rekao poslanicima manjina da oni imaju više poslanika u Saboru od HNS, a nijednog predstavnika u Vladi, uz predlog da predstavnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi bude ministar demografije.

Manjinske poslanike je Pernarov govor pogodio, najglasniji je bio Radin koji je istakao da se bori sam sa sobom da postupa prema Pernaru kao prema kolegi kog "simpatiše".

"Dolazi mi da se ponašam kao psiholog, ali neću. Reći ću vam zašto je ono što vi govorite na nivou fašizma, prvi je taj da ste naveli i levicu i desnicu da se smeje na račun manjina, a drugi je taj da ste nam oduzeli legitimitet jer imamo malo glasova, a imamo malo glasova jer su nas vaši sunarodnici izbacili iz kuća", naveo je Radin.

Pernar je odgovorio rečima da su manjine izbacivane iz zemlje gde god su težile separatizmu.

"Zato nikada niko iz Hrvatske nije proterivao Čehe i Slovake, jer nisu težili separatizmu, a Italijani i Srbi, nažalost, jesu", rekao je Pernar.

Posle toga su Radin i Pupovac napustili salu.

"Sram vas bilo, ko je bio separatista 1941. godine u vašoj blesavoj glavi?", upitao je Pupovac Pernara na odlasku, prenosi B92.

Pernar je potom istakao da mu nije bila namera da napadne kolege koji su predstavnici manjina, ali da je stvar u tome da podržavaju Vladu koja ne štiti interese građana, dok manjinski narodi u Hrvatskoj žive katastrofalno.

"Gospoda iz HDZ koja mi sada dobacuju imala su prste u tome što su određene manjine otišle iz Hrvatske, a sada tu mene ućutkuju, lepo od njih", rekao je Pernar.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track