Najnovije vesti

NATPIS SA TITOVIM IMENOM OSVANUO U KONTEJNERU: Huligani sami presudili u sporu koji danima potresa Hrvatsku
Foto Printscreen Twitter, Foto: Printscreen Twitter

skandal

NATPIS SA TITOVIM IMENOM OSVANUO U KONTEJNERU: Huligani sami presudili u sporu koji danima potresa Hrvatsku

Hrvatska

Jedna ploča sa natpisom Trg maršala Tita, koja se nalazila na zgradi uz Zeleni talas na istočnoj strani tog centralnog gradskog trga, našla se u kontejneru za đubre.

 

Ovaj incident se dogodio sinoć, preneo je portal Indeks. Ploča se našla u đubretu nakon što je gradonačelnik Milan Bandić, kome je ovo šesti mandat na ovoj funkciji, pre nekoliko dana poklekao pred zahtevima desničara koji godinama traže preimenovanje Trga maršala Tita najavio njegovo preimenovanje u Trg Republike Hrvatske.

Indeks konstatuje da nije trebalo dugo da njihovi poklonici, na krilima odluke zagrebačkog gradonačelnika, krenu u akciju mimo zakona. Inače, pojedini zagrebački mediji preneli su danas da je Bandić započeo pregovore sa bivšim HDZ-ovcima Zlatkom Hasanbegovićem i Brunom Esiha o formiranju parlamentarne većine u gradskom parlamentu.

 

Preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske danima je glavna tema hrvatskih medija, kao i podizanje spomen ploče ustaškom komandantu Juri Francetiću u Otočcu. Od postavljanje ploče ustaši Francetiću, ogradila se Vlada Hrvatske i lokalni organi vlasti Otočca.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Printscreen Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko je zapravo bio Tito?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...