OPSADNO STANJE NA RABU: Bivši vojnik hrvatske vojske ubio lekara i ranio ženu, pa se zabarakadirao u kuću
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

Užas

OPSADNO STANJE NA RABU: Bivši vojnik hrvatske vojske ubio lekara i ranio ženu, pa se zabarakadirao u kuću

Hrvatska -

U Barbatu na hrvatskom ostrvu Rab vlada opsadno stanje. Bivši ratni veteran je, navodno zbog sukoba oko zemljišta, upucao i ubio muškarca, inače lekara u Psihijatrijskoj bolnici Rab i ranio jednu ženu.

Ranjena žena je navodno uspela da pobegne kroz prozor kuće, a veteran se zabarakadirao unutra. Policija je opkolila kuću i čeka dolazak interventne policije.

Pošto je ubio lekara, pucao je i u pravcu policije

Policija je u poslepodnevnim satima objavila i službeno saopštenje koje prenosimo u celini:

"Danas oko 9:35 sati policija je primila dojavu o galami i pucnjavi u mestu Barbat na ostrvu Rab. Dolaskom na mesto događaja policijski službenici zatekli su počinitelja u čijoj je blizini na podu nepomično ležala muška osoba.

Po dolasku policijskih službenika počinilac je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smeru te je mesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke.

Posle dolaska pripadnika Specijalne policije telo žrtve je izvučeno i preneto do vozila Hitne pomoći gde je utvrđena smrt. Supruga žrtve koja je napustila mesto događaja pre dolaska policije pronađena je i na sigurnom je. Osumnjičeni se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u toku".

Vest o ubistvu se brzo proširila i na društvenim mrežama. Meštani navode da im je policija naredila da se zatvore u kuće i da zatvore prozore.

"Ubio ga je nasred ulice, kao zeca. Trenutno sam u okruženju specijalaca koji su blokirali ulicu i opkolili kuću u koju se zabarikadirao ubica naoružan bombama, puškom i pištoljem", kazao je stanar ulice za portal 100posto.hr.

Navodno su odnosi između ubijenog i ubice duže vreme zategnuti zbog nekih nerešenih pitanja oko kuće u kojoj je ubijeni muškarac imao stan na prvom spratu, dok je ubica imao stan u prizemlju. Ubica je navodno iz Rijeke, a taj stan je kupio pre četiri godine. Ranije je dobio otkaz, a nedugo nakon toga ga je napustila i supruga.

(Foto: Profimedia, Ilustracija)

(Foto: Kurir.rs/24sata.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sramota! Arapi za male pare drže Beograd!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track