OSTAVKA DUGA JEDAN DAN: Hrvatski ministar odbrane juče rekao da se povlači, danas se predomislio
Foto: Beta

sumnjivo

OSTAVKA DUGA JEDAN DAN: Hrvatski ministar odbrane juče rekao da se povlači, danas se predomislio

Hrvatska -

"Ostajem ministar odbrane. Davanjem ostavke želeo sam malo da prodrmam sistem da se zna ko je ko”, rekao je jutros na kolegijumu u Ministarstvu obrane svojim pomoćnicima i vojnim komandantima ministar odbrane Damir Krstičević, saznaje nezvanično Jutarnji list.

Ovo su prve, doduše neslužbene, informacije o daljim potezima ministra odbrane nakon što je juče podnio ostavku na svoju dužnost, a predsednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković su je odbili. Sam Krstičević, nakon što je juče rano popodne za Jutarnji izjavio da daje ostavku, više se nije izjašnjavao u javnosti.

Krstičević je ostavku podneo nakon što je predsednica Republike i vrhovna vojna zapovednica juče u Salzburgu izjavila kako smatra da je vojska prekasno izašla da gasi požare u Dalmaciji. Te njene reči jako su pogodile ministra Krstičevića jer je smatrao kako je to direktan napad na njega i vojne snage, što sigurno nisu zaslužili. Samo sat i po nakon izjave Grabar Kitarović objavio je kako daje ostavku.

Ubrzo se oglasila i predsednica koja je rekla kako Krstičević i vojska odlično rade svoj posao, da nije prozivala njega već Državnu upravu za zaštitu i spašavanje i Vatrogasnu komandu i konstatovala kako je Krstičevićeva ostavka "apsolutno neprihvatljiva".

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NOVA DRAMA NA LUŠTICI! Stanje dramatično, vatra preti naselju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track