(AUDIO) ŠOK SNIMAK! OVAKO POSLANIK HDZ PODMIĆUJE NOVINARA: Prestani da pišeš, dobićeš..
Foto: Youtube screenshot/Karl Westman

pokvareno

(AUDIO) ŠOK SNIMAK! OVAKO POSLANIK HDZ PODMIĆUJE NOVINARA: Prestani da pišeš, dobićeš..

Hrvatska -

HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić nudio je mito novinaru Telegrama tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju kompanija u njegovu vlasništvu.

Lucić je novinaru Telegrama u telefonskom razgovoru rekao kako mu je – odustane li od teksta koji priprema – spreman da plati tri puta više nego što će mu za tekst da plati redakcija Telegrama.

Bio je vrlo eksplicitan u toj ponudi, ne ostavljajući nikakve sumnje na šta misli i ponovio je to u dva navrata: "Ono što ćeš ti od redakcije dobiti, ja ću te honorisati jedan naprema tri, ako ti dobiješ hiljadu, ja ću ti dati tri hiljade", rekao je Lucić novinaru Telegrama.

Noivnar je više nedelja istraživao poslovanje kontraveznog slavonskog preduzetnika. Između ostalog bila je u pitanju i fiktivna prodaja porodične kuće njegovoj deci, za koju su u banci od koje je Lucić uzeo kredit uvereni da je bila fiktivna. Banka je stoga tražila poništenje ugovora.

Novinar je pokušao da stupi u kontakt sa Lucićem kako bi dobio objašnjenje zašto je nenamenski trošio kredite za razvoj malog preduzetništva i zapošljavanje hrvatskih branitelja, pa je umesto da se bavi drvno-prerađivačkom industrijom krenuo u izgradnju apartmana na jadranskoj obali.

Ni u HDZ nisu mogli da mu pomognu da uspostavi kontat se "ni njima ne javlja". Na kraju Lucić se javio ponudio mito i rekao da mi tekstovi štete zbog posolvanja sa bankom.

Telegram najavljuje niz tekova o poslovanju Lucićevih firmi (i njegove žene) koje su u stečaju sa milionskim dugovima.

Kurir.rs/Telegram.hr

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Kako naprednjaci planiraju da pokradu izbore u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track